Išgelbėjo lervos. Mirusiu laikytas Ukrainos karys išgyveno neįtikėtinu būdu (Video)  ()

Vyras buvo sunkiai sužeistas per priešo apšaudymą. Prisimena, kad jį purtė ir bandė atgaivinti, o kai atsibudo, apkase nieko nebuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sužeistas, mirusiu laikytas, ukrainietis gynėjas išgyveno ir, po daugelio dienų klajonių po miškus, atvyko pas savuosius. Dabar vyras gydomas Voluinės srityje. Kovotojo istoriją pasakoja „12 kanalas“.

Iš Luhansko srities kilęs ukrainiečių gynėjas Mykola dabar gydomas Voluinėje. Vyriškis buvo sužeistas netoli Orechovo miesto. Pavasario pabaigoje jis ir jo broliai buvo išsiųsti sustiprinti vieno iš Ukrainos dalinių. Pasak Mykola, jie nesitikėjo pozicijoje išvysti tik tris kovotojus.

„Atvykome į vietą, ten buvo tik trys žmonės iš 24-osios brigados“, – sako Mykola.

Rusų įsibrovėliai užpuolė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, Mykola buvo sužeistas.

„Ant mūsų pasipylė granatsvaidžių ugnis. Man pataikė į raktikaulį. Atsisėdau, buvo sunku kvėpuoti. Prie manęs prišoko daktaras ir pasakė, kad lūžo raktikaulis“, – sako gynėjas.

Tada Myloka mažai ką prisimena, tik, kad draugai jį purtė – bandė atvesti į protą. Kai vyras susiprato, apkasose nieko nebuvo. Broliai buvo tikri, kad Mykola mirė, ir sumaištyje po apšaudymu paliko jį vietoje.

Dvi su puse paros vyras šliaužė miške, kad ką nors surastų, o virš galvos nuolat sukiojosi priešo dronas.

 

Musės apspito vyro kūną. Dėl to, žaizdos buvo užkrstos musių lervomis. Kaip vėliau paaiškėjo, jos padėjo Mylola išgyventi – sustabdė kraujavimą ir išvalė žaizdas nuo negyvos odos.

 

Klaidžiodamas po mišką, jis užtaikė Ukrainos gynėjų apkasą. Greitosios pagalbos automobiliu iš karto buvo išsiųstas į Družkovką, paskui į Dniprą, o paskui į Lucką. Kariui atliktos jau 5 operacijos.

Mykola sako, kad su šeima nebendrauja – žmoną ir dukrą apgaule išvežė į Rusiją. Paskutinį kartą, kai jis kalbėjosi su dukra, ji sakė nerimaujanti dėl jo, bet negalinti su juo pasikalbėti, nes tai joms pavojinga. Vyras tiki, kad Ukraina laimės ir jo šeima grįš namo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()