JAV atidėjo Ukrainos pilotų mokymą naikintuvais F-16. Kokia problema?  ()

Kol kas nežinoma, kurios šalys perduos naikintuvus F-16 Ukrainos pilotų rengimo programai. Tuo tarpu orlaivių perkėlimui į Ukrainą reikalingas atskiras Jungtinių Amerikos Valstijų leidimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Ukrainos pilotų mokymų F-16 naikintuvai pradžia buvo atidėta dėl to, kad Europa nepateikė galutinės mokymo programos. Apie tai pranešė CNN.

CNN citavo su šiuo klausimu susipažinusius pareigūnus, sakančius, kad JAV vis dar laukia, kol Europos pareigūnai pateiks galutinį Ukrainos naikintuvų F-16 pilotų mokymų planą. Be to, programa negali prasidėti be išankstinio JAV leidimo perduoti specialią įrangą ir medžiagas F-16, įskaitant treniruoklius ir mokymo vadovus.

Taip pat kol kas neaišku, kurios šalys perduos naikintuvus treniruočių programai. Orlaivių perkėlimui į Ukrainą reikalingas atskiras JAV leidimas. Pasak JAV gynybos pareigūno, Baltieji rūmai vis dar svarsto, ar siųsti amerikiečių pilotus padėti ukrainiečiams apmokyti, tačiau be patvirtinto plano sprendimai nebus priimti.

Pažymėtina, kad Ukrainos F-16 naikintuvų pilotų mokymo programą turi palaikyti 11 NATO šalių, taip pat būtinas oficialus JAV patvirtinimas, nes F-16 yra amerikietiška technologija. Kursai vyks Danijoje ir Rumunijoje, dalyvaus Nyderlandai, Belgija, Kanada, Liuksemburgas, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Švedija ir Didžioji Britanija.

 

Liepos 26 dieną JAV Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby pranešė, kad Ukrainos pilotų mokymai naikintuvais F-16 vyks Danijoje ir Rumunijoje. Šiuo metu britai pilotus moko anglų kalbos, o praktiniai mokymai vyks Rumunijoje ir Danijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()