Vakarai sunerimę, ką daro Ukraina  ()

Ukrainos kariuomenė kol kas atsisakė Jungtinių Amerikos Valstijų kovos metodų ir grįžo prie jai geriausiai žinomos taktikos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-04 Vakarai sunerimę, ką daro Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The New York Times“, informuoja „Censor.NET“.

Leidinys pažymi, kad Ukrainos karinė vadovybė pakeitė taktiką, daugiausia dėmesio skirdama rusų armijos pajėgų alinimui artilerija ir tolimojo nuotolio raketomis, o ne minų laukų šturmui ugnimi. Pietuose telkiamos kariuomenės pajėgos, o antroji Vakarų apmokytų pajėgų banga rengia daugiausia nedideles atakas, siekdama pralaužti Rusijos gynybos linijas.

Tačiau pirmieji naujosios taktikos rezultatai buvo nevienareikšmiai. Nors Ukrainos pajėgos atgavo kelis kaimus, joms dar nepavyko pasiekti tokių didelių laimėjimų, kokie buvo būdingi praėjusį rudenį pasiektai sėkmei Chersono ir Charkivo srityse.

„Pats kontrpuolimas nesugriuvo, tačiau jis užsitęs kelis mėnesius iki rudens“, - sakė neseniai fronto linijose apsilankęs Karnegio tarptautinės taikos fondo vyresnysis bendradarbis Michaelas Kofmanas.

JAV pareigūnai nerimauja, kad Ukraina, grįžusi prie senosios taktikos, gali iššvaistyti brangias šaudmenų atsargas, o tai gali sužaisti į naudą V. Putinui ir dėl to Ukraina atsidurti nepalankioje padėtyje išsivaduojamajame kare.

Kai kurie analitikai abejoja, ar ši antroji banga, paremta mažesnių dalinių atakomis, sukurs pakankamą kovinę jėgą ir pagreitį, kad Ukrainos pajėgos galėtų pralaužti Rusijos gynybą.

 

Kiti ekspertai mano, kad Ukraina gali grįžti prie didelio masto atakų, tačiau dabar svarbu pralaužti Rusijos gynybą. Juk puolimas visada sunkesnis už gynybą.

„Nemanau, kad jie atsisako visų ginklų puolimo taktikos“, - sakė Philipas M. Breedlove'as, karinių oro pajėgų generolas, buvęs vyriausiasis NATO jungtinių pajėgų Europoje vadas. – „Būtent tai ir pamatysime, kai ukrainiečiai įveiks pirmąją, antrąją ar trečiąją gynybos liniją.“

Ukrainiečiai dabar yra pasiekę tašką, kai supranta, kaip jie nori panaudoti savo pajėgas“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(4)
(51)

Komentarai ()