Gali būti sensacija. Kinija keičia savo požiūrį į karą  ()

Pekinas nenori užsitęsusio karo Ukrainoje, keičia savo retoriką ir yra pasirengęs svarstyti Zelenskio taikos planą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-05 Gali būti sensacija. Kinija keičia savo požiūrį į karą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Xi Jinpingas siųs savo specialųjį pasiuntinį Li Hui į tarptautinę konferenciją Saudo Arabijoje, kuri vyks rugpjūčio 5–6 dienomis, dėl taikos susitarimo Ukrainoje, nors Rusija joje ir nebus atstovaujama.

Tai pranešė „The Wall Street Journal“, remdamasis savo šaltiniais.

Leidinys pažymi, kad Kinija Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui teikia diplomatinę ir ekonominę paramą kare su Ukraina. Tačiau konfliktui užsitęsus 18 mėnesių be aiškių abiejų pusių pergalės ar kapituliacijos ženklų, Pekinas susiduria su vis sudėtingesnėmis rizikomis, kurios suteikia daugiau paskatų stumti Maskvą ir Kyjivą taikos derybų link.

Valstybių ir vyriausybių vadovų patarėjai iš daugiau nei 30 šalių susirinks Džidoje aptarti galimybes, kaip užbaigti agresyvų Rusijos karą prieš Ukrainą.

Kaip rašo „Amerikos balsas“, Kyjivas tikisi, kad derybos Saudo Arabijoje, antrosios po tokio susitikimo Danijoje birželį, atvers kelią „pasauliniam taikos viršūnių susitikimui“, kuris galėtų įvykti rudenį. Ukraina primygtinai reikalauja įgyvendinti prezidento Zelenskio taikos planą.

 

 

Į susitikimą Džidoje atvyks JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas, taip pat Kinijos, Brazilijos, Indijos, Pietų Afrikos ir kitų šalių atstovai, kurie iki šiol reikalavo neutralumo Rusijos ir Ukrainos karo atžvilgiu.

Tuo tarpu Maskva sakė, kad stebės konsultacijas Saudo Arabijoje, kad sužinotų, kokias užduotis išsikėlė susitikimo dalyviai ir apie ką kalbės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(5)
(99)

Komentarai ()