„T-62“ smogė į „Leopard 2A4“ iš 300 m. atstumo. Neįtikėtina, kuo tai baigėsi. „Įgula patyrė šoką“  ()

Mykolos Salamacho teigimu, papildomi šarvai keičia mašinos dinamiką, todėl nėra prasmės visus ukrainietiškus „Leopard 2A4“ aprūpinti reaktyviomis šarvų plokštėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelios Vakarų šalys Ukrainai perdavė tankus „Leopard 2A4“, kuriuos ukrainiečių inžinieriai papildomai sustiprino „Kontakt-1“ apsauga. Ekspertas Mykola Salamacha interviu „Militarny“ papasakojo, kiek tokia apsauga bus efektyvi.

Salamacha atkreipė dėmesį į keletą dalykų:

  • be gamintojų leidimo („Rheinmetall“ ir „Krauss-Maffei“) modifikuoti tanką būtų neįmanoma;
  • priekiniai „Leopard 2A4“ šarvai ir be dinaminių šarvų plokščių yra geresni nei T-72B su dinamine apsauga.

„Kontakt-1“ plokštės ant „Leopard 2A4“ priekio yra daug papildomo svorio. Kai šie tankai transportuojami savo eiga, pabūklas dažnai nukreipiamas atgal, tausojant priekinę važiuoklės dalį. Taigi, gali būti, kad „Leopard 2A4“ su dinamine apsauga yra ir rimčiau modifikuoti arba susitaikyta su pasikeitusiu tanko mobilumu.

„Tai, kas buvo padaryta vienoje iš brigadų, yra geras dalykas. Jei tai buvo padaryta su visais tos brigados tankai, tada nukeliu kepurę. Tačiau nemanau, kad tai yra sprendimas, kurį būtų galima įgyvendinti su visais „Leopard 2A4“. Kadangi dėl to keičiasi pakabos apkrova, mašina elgiasi kiek kitaip tiek įveikdama kliūtis, tiek važiuodama įprastai“, – sako Salamacha.

 

Salamacha teigia, kad Ukrainos „Leopard 2A4“ su papildomais šarvais jau įrodė savo vertę - atlaikė kelis T-62 smūgius iš 300 metrų  ar kiek didesnio atstumo. Įgula patyrė šoką, tačiau tankas buvo išgelbėtas iš kovos lauko.

(141)
(6)
(135)

Komentarai ()