„Rusija mūsų nedomina.“ Zelenskis skelbia netikėtą pranešimą  ()

Prezidentas dar kartą pabrėžė, kad Rusijos užpuolikai privalo palikti Ukrainos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis, komentuodamas Ukrainos karių atsakomąjį puolimą, pareiškė, kad Ukraina neplanuoja perkelti karo į Rusijos teritoriją. Jis pabrėžė, kad tokio tikslo niekada nebuvo, nes Ukraina išlaisvina tik savo teritorijas.

„Rusija, skirtingai nei mes, gali baigti šį karą greičiau, be nereikalingų aukų. Tegu ji galvoja ne apie mūsų, o apie nereikalingas savo kariuomenės aukas. Rusai turi palikti mūsų žemes. Ukraina nesiruošia tęsti karo RF teritorijoje. Tai niekada nebuvo mūsų tikslas. Mes išlaisviname tik savo teritorijas. Jie turi kur grįžti. Bet mes neturime. Jie turi kur eiti, o mes ne. Nes čia vienintelė mūsų žemė“, – sakė jis interviu Lotynų Amerikos žiniasklaidai, rašo Argentinos leidinys „La Nacion“.

V. Zelenskis taip pat pakomentavo Ukrainos karių kontrpuolimą. Jis pabrėžė, kad nors operacija vyksta lėčiau nei kas norėtų, iniciatyva yra Ukrainos rankose.

Kontrpuolimas sunkus. Pažanga turbūt lėtesnė, nei kai kurie nori ar įsivaizduoja. Visa tai antraeiliai dalykai. Nes vienuose fronto sektoriuose yra minos, kituose - kitos komplikacijos... Apie tai galime kalbėti ilgai. Apie kryptis, apie tai, kas teisinga, o kas neteisinga. Bet kontrpuolimas yra kariuomenės puolimas, o ne pasitraukimas. Ir tai yra svarbus teigiamas aspektas. Iniciatyva yra Ukrainos rankose. Labai sunku taip ilgai kovoti. Tai visiškai suprantama. Labai sunku, kai trūksta tam tikrų ginklų. Visa tai labai sunku, nes čia karas. Ir aš žinau tik tiek, kad mums sunku, bet rusams tai yra sunkiau. Mūsų akyse matosi nuovargis, bet jų akyse – baimė, ir tai du skirtingi dalykai. Turime ištverti. Ką aš galiu pasakyti? Turime būti kantrūs, jei norime laimėti. Ir mes to norime“, – reziumavo prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(3)
(131)

Komentarai ()