Iki trijų eskadrilių. Skelbiama, kada F-16 pagaliau pasirodys Ukrainos danguje  ()

Pasak „Defense Express“ redaktoriaus Serhijaus Zgureco, sprendimas pradėti Ukrainos pilotų mokymą buvo atidėtas Jungtinėse Valstijose, o jei tokia tendencija išliks ir ateityje, lėktuvo pristatymo data vėl gali pasikeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV pagaliau patvirtino Ukrainos karinių mokymų Vakarų naikintuvais pradžią, todėl netrukus gali būti priimtas sprendimas dėl orlaivių tiekimo. „Defense Express“ redaktorius Serhijus Zgurecas numatė, kada tai įvyks.

Anot jo, pozityviausias variantas rodo, kad F-16 orlaivis kariuomenėje pradės tarnybą 2024 metų pirmąjį ketvirtį.

„Kuriam laikui Pentagonas vilkino sprendimą, kuris, kaip suprantu, buvo susijęs su tam tikrų dokumentų ir sprendimų dėl mūsų pilotų rengimo pradžios perdavimu. Mūsų personalo mokyme lyderiuos dvi šalys – Nyderlandai ir Danija. Suprantame, kad net ir esant priverstinio mokymo režimams, tai mažiausiai šeši mėnesiai“, – rašoma pranešime.

Tokiu atveju, jei ukrainiečių pasirengimo tempas sutaps su aviacijos atsargų ruošimo tempu, tai pirmieji lėktuvai į kariuomenę atskris tik 2024 metų pirmąjį ketvirtį. Ir tai yra optimistiški rodikliai.

 

Tada naikintuvai pradės vykdyti ribotas užduotis Ukrainos padangėje ir padėti ginkluotosioms pajėgoms kovoti su Rusijos agresija.

„Jei bus vėluojama, tai bus šiek tiek vėliau. Visi supranta didžiulę aviacijos svarbą mūsų saugumui ir gynybai bei puolimo poreikiams. Sakome, kad pirmiausia galime perkelti eskadrilę (12–16 orlaivių), o paskui iki trijų eskadrilių – iki 50 orlaivių ir daugiau“, – apibendrino Zgurecas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()