„Tikslas vienas. 2036 metais atkurti buvusios SSRS ribas“. Rusija atidarys frontą prieš NATO?  ()

Lietuva ir Lenkija stiprina savo sienas dėl Baltarusijos ir Rusijos provokacijų. Kremlius siekia išbandyti NATO stiprumą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-11 „Tikslas vienas. 2036 metais atkurti buvusios SSRS ribas“. Rusija atidarys frontą prieš NATO?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė politikos konsultantas, karininkas Oleksandras Antoniukas, pažymėdamas, kad situacija tikrai rimta. Neatmeskime galimybės, kad pasaulis yra Trečiojo pasaulinio karo išvakarėse. Nors scenarijai gali būti ne tokie katastrofiški.

Rusija turi hibridinių karinių kampanijų įgyvendinimo patirties. Ir dabar Kremlius bando išbandyti NATO tvirtybę.

„Šiuo metu vyksta pirmasis NATO stiprumo išbandymo etapas. Kiek Šiaurės Atlanto aljansas yra pasirengęs laiku ir politiniame kontekste reaguoti į Rusijos teroristinio režimo keliamas grėsmes. Vos tik jiems kyla įtarimų, kad NATO yra apsimestinė organizacija, jie gali kurti ne tik provokacijas Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, bet ir taikyti agresyvius veiksmus“, - mano Antoniukas.

Kaip pažymėjo Antoniukas, dabar nėra pagrindo teigti, kad tiek Lietuva, tiek Lenkija gali ramiai sėdėti ir atsipalaiduoti dėl galimos Rusijos grėsmės. Okupantai bandys vykdyti tikslines provokacijas, kad patikrintų NATO reakciją.

Abejotina, ar Rusija tikrai pasirengusi kariauti dar vieną frontą. Bet ji gali sukelti provokaciją ar pakutenti nervus. Tai gali būti orlaiviai su klaidingais kroviniais kurie gali būti pateikti kaip branduoliniai ginklai ar kažkas kita. Viena iš tokio elgesio priežasčių – priversti Ukrainą ir Vakarus pradėti derybas su Rusija.

Šiuo atveju NATO turi griežtai reaguoti į įvairias provokacijas. Ypač keisti buvo Lenkijos veiksmai prieš šalies sieną pažeidusius Baltarusijos sraigtasparnius. Kartą panašioje situacijoje Turkija tiesiog ėmė ir numušė rusų lėktuvą Su-24 (Sirijoje, 2015 m.). Ir nieko blogo neatsitiko.

 

„Bet koks suvaržymas Rusijoje laikomas silpnybe. Kodėl Rusija visa tai daro? Čia yra tik vienas loginis pagrindas – iki 2036 metų aneksijomis ir sąjungininkų valstybių pagrindu pasiekti buvusios SSRS sieną. Būtina, kad Vakarų partneriai Kremliaus paskelbtus pareiškimus nustotų vertinti kaip apsimestinius, o imtų vertinti kaip grėsmę. Sąjungininkai turi žengti vieną žingsnį į priekį“, – sakė Antoniukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(8)
(36)

Komentarai ()