„Leopardai“ siautėja. Kur dingo „Challenger 2“?  ()

Karališkojo tankų pulko pulkininkas leitenantas Stuartas Crawfordas sakė, kad, jo turimais duomenimis, tankai dalyvauja koviniuose mokymuose kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro desanto dalinio dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžioji Britanija pažadėjo aprūpinti Ukrainą 14 „Challenger 2“ tankų, kurie padėjo įtikinti kitas Vakarų šalis aprūpinti savo tankus kovai su Rusijos įsibrovėliais.

Tačiau britų tankai lieka nepastebėti fronte, skirtingai nei jų vokiečių „Leopard 2“ kolegos, kurie jau dalyvauja kovose. Karališkojo tankų pulko pulkininkas leitenantas Stuartas Crawfordas interviu „Express“ pasakojo apie tai, kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos mūšiuose dar nenaudojo sunkiojo britų tanko „Challenger 2“ .

Pulkininkas leitenantas pažymėjo, kad priešakinėje linijoje jau sužibo kita britų karinė technika. Visų pirma, šarvuočiai „Alvis Stormer“ ir „Mastiff“.

Tačiau situacija su „Challenger 2“ neaiški. Crawfordas atkreipė dėmesį į BBC korespondento Jonathano Beale'o publikaciją, kuri bando išsiaiškinti britų transporto priemonių likimą Ukrainoje.

„Paklausiau dviejų Ukrainos generolų, kurie vadovauja Pietų ir Rytų frontams, kur yra „Challenger 2“ tankai – abu sako, kad jų nėra. Galbūt, jei būčiau jų vietoje, aš irgi nieko nesakyčiau? Tai paslaptis“, rašė Bealas.

 

Didžiosios Britanijos kariškiai teigė, kad tankai greičiausiai yra kažkur kitur, apie ką kol kas nieko nežinoma.

„Nemanau, kad verta tam skirti per daug reikšmės, nes gali būti daug priežasčių, kodėl šie tankai dar nedalyvavo kovose“, – įsitikinęs Crawfordas.

Jis teigė, kad britų tankai galėjo būti nukreipti į gynybos pajėgų rezervo rikiuotę, kuri dar nebuvo dislokuota, o galbūt dėl ​​jų dislokavimą sulėtino skirtingi logistiniai ir mokymo reikalavimai.

Kartu Crawfordas pridūrė, kad, jo duomenimis, britų tankai dalyvauja koviniuose mokymuose kaip ginkluotųjų pajėgų oro desanto dalinio dalis. Šis dalinys taip pat aprūpintas amerikietiškomis „Stryker“ ir vokiškomis „Marder“ pėstininkų kovos mašinomis.

 

„Taip pat neapsigaukite ir tai, kad 14 britų tankų, perduotų ginkluotosioms pajėgoms, gerokai padidina kovinę galią. Taip nėra – jų užtenka, kad nedideliame padalinyje būtų pakankamai mechanizuotų pėstininkų ir pagalbinių pajėgų. Tikroji jų vertė yra simbolinė pagalba ir tolesnis kitų Europos šalių skatinimas imtis panašių veiksmų“, – apibendrino Crawfordas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(7)
(46)

Komentarai ()