„Nesu sutikęs nė vieno, kuris sunaikintų daugiau“. Skamba visa Ukraina, ką fronte daro „Majoras“  ()

Oleksandras kartu su draugais pats montuoja dronus iš kiniškų komponentų ir neskuba stoti į jokį ginkluotųjų pajėgų dalinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos FPV (pirmojo asmens vaizdo) bepiločių orlaivių operatoriai labai prisideda prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, savo straipsnyje rašo „The Guardian“. Leidinio žurnalistė pasakoja apie savanorį Oleksandrą šaukiniu „Majoras“, kuris prieš karą buvo IT specialistas, tačiau fronte tapo vienu sėkmingiausių bepiločių orlaivių kamikadzių operatorių.

Neseniai, pasitelkęs civilinius kiniškus „Mavic“ tipo bepiločius orlaivius, kovotojas sunaikino daugiau nei 20 vienetų įvairios Rusijos okupantų technikos. Tarp jų: ​​penki tankai, penkios pėstininkų kovos mašinos, penki šarvuočiai, viena kovinė žvalgybos sistema, du universalūs lengvai ginkluoti transporteriai, pėstininkų kovos mašina ir amfibija. Kovotojo pasiekimų sąraše taip pat yra šeši tankai ir du šarvuočiai, kuriuos dronai pakankamai apgadino, kad „išjungtų“.

„Nesu sutikęs nė vieno, kuris sunaikintų daugiau“, – sakė Majoras.

Oleksandras labiau mėgsta dirbti vienas ir neskuba stoti į jokį padalinį, o tiesiog su savo dronais juda fronto linijoje ir siūlo savo pagalbą.

 

„Net ir dabar į ginkluotąsias pajėgas nesiruošiu – jei pateksite į dalinį, galite susidurti vadu, kuris nieko nesupranta apie bepiločių orlaivių atakas. Esu labai efektyvus vienas ir pasiruošęs kovoti vienas iki karo pabaigos“, – sako Majoras.

Visi Oleksandro dronai pagaminti iš komponentų, pirktų internetu Kinijoje, o vėliau dviejų jo draugų surinkti daugiabučio bute Kijeve.

Oleksandrui nuolat reikia bepiločių orlaivių kamikadzių, nes dalis jų sunaikina priešą, o kai kuriuos numuša okupacinės pajėgos. Be to, rusai pakeitė taktiką, sako Oleksandras.

„Dabar jie iš visų jėgų bando sunaikinti dronų įgulas“, – sako jis.

 

Paprastai Oleksandras per mėnesį naudoja apie 10 dronų, pastaruoju metu – penkis per vieną naktį, todėl FPV dronų įsigijimas yra labai svarbus.

Dažniausiai FPV dronų operatoriai dirba grupėje, – pasakoja žurnalistinės medžiagos herojus. Vienas operatorius valdo žvalgybinį droną, o keli kiti aptiktas technikas ir pozicijas naikina dronais kamikadzėmis, prie kurių pritvirtinta 600 gr. sprogmenų.

Oleksandras gavo šaukinį „Majoras“, nes patikrinimo poste turėjo geriausią Kalašnikovo automatą. Nors Oleksandrui šaukinys nepatinka, jis jo neatsisako žuvusio draugo atminimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai ()