Nenorėjo dalyvauti kare. Rusijos armijos leitenantas prašo politinio prieglobsčio Lietuvoje (Video)  (3)

26 metų rusas pabėgo į Lietuvą ir pareiškia nenorintis dalyvauti „kruvinajame kare“. Dabar jis tikisi gauti politinį prieglobstį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-12 Nenorėjo dalyvauti kare. Rusijos armijos leitenantas prašo politinio prieglobsčio Lietuvoje (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Lietuvos sieną kirto rusas leitenantas Ivanas Korolevas, kuris atsisakė tarnauti Rusijos armijoje ir paprašė politinio prieglobsčio. Vyriškis pareiškė esąs karo dalyvis, tačiau į ukrainiečius nešaudė. Apie detales pasakojo leidinys „BBC Russian Service“.

Incidentas įvyko rugpjūčio 10 d., teigia leidinys. Būtent tada Lietuvos pasieniečiai sulaikė nelegaliai iš Rusijos į Lietuvą atvykusį vyrą. Jis buvo sulaikytas Vilniuje, po to perkeltas į kontrolės punktą, kur laukia sprendimo dėl politinio prieglobsčio.

Sulaikymo metu vyras pateikė dokumentus, kuriuose nurodyta, kad jo vardas yra Ivanas Korolevas, jam 26 metai, jis turi leitenanto karininko laipsnį.

Pokalbio su leidiniu metu Korolevas sakė, kad tarnavo kariniame dalinyje 59313-3, kuris buvo dislokuotas Teisino kaime Rusijos Chabarovsko teritorijoje. Pažymėtina, kad atstumas nuo gyvenvietės iki Lietuvos yra apie 6000 km. Iš įrašo neaišku, kaip vyras pateko į Vilnių.

 

Vyriškis tikina karo veiksmuose nedalyvavęs. Jo pareiga tarnybos vietoje – tikrinti artilerijos sviedinius, kurie vėliau iškeliavo į frontą Ukrainoje smogti gynybos pajėgų pozicijoms.

 

Sprendimą bėgti Korolevas priėmė rugpjūčio 3 d. Priežastis – nenoras dalyvauti Rusijos kare prieš Ukrainą: „Aš nenorėjau dalyvauti kruviname kare, kurį išprovokavo mano šalis. Dabar esu Lietuvos Respublikoje, kur prašiau politinio prieglobsčio“.

Laikraštis pabrėžė, kad šiuo metu nėra tikrumo, ar Korolevo teiginiai yra teisingi, o dokumentai nėra padirbti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(11)
(-2)

Komentarai (3)