Rimtas perspėjimas. Išprotėjusi Rusija gali pulti Rumunijos teritoriją  ()

Rumunijos pasienio kaimo gyventojai skundėsi danguje sklindančiais dronų garsais. Be to, per vieną iš atakų Ukrainos uoste gyvenvietėje buvo išmušti langai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų raketos ar dronai gali „paliesti“ Rumunijos teritoriją atakų prieš Ukrainą metu. Apie tai rašo „The New York Times“.

Žurnalistai rašo, kad rugpjūčio 2 dieną Rusijos ginkluotųjų pajėgų ataka Ukrainos krovinių uoste buvo taip arti sienos su Rumunija, kad Rumunijos gyvenvietėje Plauru Dunojaus pakrantėje, 180 metrų nuo Ukrainos, buvo išmušti langai.

Vienas iš vietos gyventojų pasakojo, kad iš pradžių sprogimo bangą supainiojo su audra, o paskui pamatė „kažką panašaus į karo filmą ant mano namo slenksčio“.

Marius, žvejys iš pasienio kaimo, sakė matęs, kad bent vienas rusų dronas skrenda tiesiai virš jo namo. Vėliau dronas nukrypo iš Rumunijos oro erdvės, kad atakuotų Izmailą Ukrainoje, sakė jis.

Kitas žvejys Tanasas pranešė išgirdęs droną, zujantį tiesiai virš jo šeimos namo Plauroje. Jo mama Daniela pasakojo, kad dronų triukšmas išgąsdino karvę, kuri nutrūko nuo virvės ir pabėgo.

Biosferos rezervato Dunojaus deltoje vadovas Teodosijus Gabrielis Marinovas pažymėjo, kad Rumunija yra NATO narė, todėl šaliai neturėtų kilti pavojus iš Rusijos Federacijos, tačiau bet kurią akimirką lengvai gali įvykti „nelaimė“.

 

„Mūsų upės krantas yra vos keli metrai nuo Ukrainos. Dabar visi matome, kad visko gali nutikti“, – sakė Marinovas.

Kaip pastebi straipsnio autoriai, pagrindinius Dunojaus uostus Izmailą ir Renį, esančius netoli Rumunijos, periodiškai atakuoja Rusijos ginkluotosios pajėgos. Žurnalistų teigimu, Rusijos dronai ar keliais metrais nuo kurso nukrypusi raketa gali įtraukti JAV ir jų sąjungininkus į tiesioginę karinę konfrontaciją su Rusijos Federacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()