Ataka buvo. Skelbiamas video, kaip Rusijos kariai užgrobė laivą SUKRU OKAN  ()

Rusijos įsibrovėliai vis dar bandė neteisėtai užgrobti laivą SUKRU OKAN, kuris buvo pakeliui į Rumuniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė filmuota medžiaga iš laivo SUKRU OKAN, kuriame matyti laivo įgula, Rusijos karinis sraigtasparnis ir Rusijos kariai.

Anksčiau kilo skandalas ir diskusija dėl dar vieno Rusijos Federacijos tarptautinės teisės normų pažeidimo. Tąkart okupantai atidengė ugnį į Juodojoje jūroje buvusį laivą SUKRU OKAN, kuris plaukė į vieną iš Rumunijos uostų, informuoja kanalas „Ukraina 365“.

Internete ilgą laiką buvo skelbiamos prieštaringos žinios apie incidentą su laivu, kol pasirodė filmuota medžiaga iš paties laivo.

Šaltinis praneša, kad už 48 km nuo Turkijos krantų įsibrovėliai privertė sustoti laivą SUKRU OKAN. Po to sraigtasparnio pagalba patys rusai išsilaipino į laivą ir atliko neteisėtą kratą.

Išskrendant ir bandant „susirinkti“ visus užpuolikus, sraigtasparnis vos nesudužo. Laive buvo turkų įgula. Ankara sakė, kad jie žino apie incidentą Juodojoje jūroje ir dabar yra tiria kas nutiko.

 

Pagal radijo signalus laivo kapitonas iš pradžių nusprendė nereaguoti į Rusijos pusės reikalavimus sustabdyti laivą. Po to, kaip įtariama, iš laivo „Vasilijus Bykovas“ į orą buvo paleisti įspėjamieji šūviai.

 

Ukrainos pusė ragina visus Juodojoje jūroje esančius užsienio laivus likti kuo arčiau jos šiaurės vakarinės dalies. Ukrainos ministras Oleksandras Kubrakovas Rusijos Federacijos elgesį Juodojoje jūroje pavadino „dar vienu Juodosios jūros šalių teisių nepaisymu“.

Rugpjūčio 13 d., Ukrainos prezidento kanceliarija nepaprastąją padėtį Juodojoje jūroje pavadino tikru piratavimu ir nusikaltimu prieš civilinius laivus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(16)
(-12)

Komentarai ()