„Tai yra Rusijos sėkmė“. BILD skelbia žiaurius Ukrainos nuostolius. Kas vyksta  (7)

Leidinio teigimu, sunkiosios technikos tiekimo delsimas atriša Rusijos rankas, nes esant dabartiniam ginkluotųjų pajėgų nuostolių lygiui, puolimo inercija gali išsekti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvaduojant Donecko srities Staromajorskės kaimą, Ukrainos pajėgos galėjo prarasti 31 šarvuočių vienetą. Tai pranešė Vokietijos leidinys BILD.

Taip vokiečių žurnalistai tyrinėjo vaizdo įrašus iš Rusijos dronų ir suskaičiavo, kad mūšyje dėl Staromajorskės ginkluotosios pajėgos neva prarado mažiausiai 31 šarvuotą mašiną, tarp jų 23 šarvuotus automobilius iš NATO šalių.

Leidinio teigimu, mūšio lauke vis dar tebėra visų šių mašinų nuolaužos. Be to, rasta papildomų apgadintų šarvuočių, kurie po mūšio buvo išgelbėti.

„Rusijos požiūriu tai yra sėkmė. ​​Net jei dėl Ukrainos dominavimo reikia palaipsniui trauktis iš kaimo į kaimą, Maskvos strategija yra sunaikinti kuo daugiau vakarietiškų kovos mašinų ir sąjungininkų šarvuočių“, – rašoma medžiagoje.

BILD rašo, kad Ukrainai pakeisti ir suremontuoti šias mašinas daug sunkiau nei Rusijai.

Kiek tankų „Leopard 2“ prarado Ukrainos ginkluotosios pajėgos

Be to, leidinio teigimu, nuo Ukrainos kontrpuolimo operacijos pradžios gynybos pajėgos neteko devynių iš 18 iš Vokietijos atgabentų tankų „Leopard 2A6“.

 

„Nors daugumą priešo sviedinių apgadintų tankų galima pataisyti, tai įmanoma tik už 1000 kilometrų į vakarus, o daugelis apgadintų vokiečių tankų vis dar yra įstrigę Zaporižios srities laukuose, o tai gali užtrukti dar kelias savaites, jei ne mėnesius, kol jos bus ištrauktos“, - rašo BILD.

Be to, nepaisant pažadų 2023 metų sausį tiekti beveik 100 modernių Vakarų kovinių tankų („Leopard 2“, „Challenger“ ir „Abrams“), nei Vokietija, nei Didžioji Britanija, nei JAV nepadidino sunkiosios technikos atsargų, pažymi žurnalistai. Tuo pačiu metu Rusijos armija Ukrainos frontui kas mėnesį tiekia nuo 20 iki 50 „naujų“ ar bent jau modernizuotų kovinių tankų.

 

„Jų paprastas skaičiavimas yra toks: jei Ukraina praras nuo 10 iki 30 vakarietiškų kovinių mašinų viename kaime ir toliau gaus tik ribotą skaičių naujų, tai ji gali pritrūkti puolimo jėgų dar gerokai anksčiau, nei pasieks strategiškai svarbius miestus Tokmaką, Melitopolį, Volnovachą ar Mariupolį“, – rašoma medžiagoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(33)
(3)

Komentarai (7)