„Rusija dešimt kartų pagalvos, ką dabar daryti.“ Skelbiama galinga žinia iš JAV  ()

F-16 naikintuvai taps atgrasymo priemone.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-19 „Rusija dešimt kartų pagalvos, ką dabar daryti.“ Skelbiama galinga žinia iš JAV  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija „dešimt kartų pagalvos“ prieš siųsdama savo aviaciją į vietas, kur yra tokių naikintuvų, sakė ekspertas.

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas suteikė Danijai ir Nyderlandams raštišką leidimą tiekti lėktuvus.

Tikslus naikintuvų, kurie gali būti pristatyti, skaičius nežinomas. Pasak „Reuters“, Nyderlandai 2024 m. viduryje turi baigti eksploatuoti 24 veikiančius F-16 – būtent tuos lėktuvus, kuriuos Nyderlandai ketino tiekti. Be to, šalis taip pat yra paskelbusi apie dar 18 naikintuvų pardavimą, dėl 12 iš jų jau sudarytos preliminarios sutartys. Rugpjūtį Danija pradeda mokyti Ukrainos pilotus dirbti su F-16, o jos Gynybos ministerija teigė, kad pirmieji mokymo rezultatai pasirodys 2024 m. pradžioje. 

F-16 Ukrainai svarbūs tuo, kad jie sustiprins jos priešlėktuvinę gynybą, nes gali numušti bepiločius lėktuvus ir sparnuotąsias raketas, „Agenstvo“ sakė OSINT analitikas Kirilas Michailovas. F-16 raketų veikimo nuotolis viršija planuojamų Rusijos „Su-34“ paleisti aviacinių bombų, taip pat prieštankinių raketų, kurias paleidžia fronte esantys sraigtasparniai „Ka-52“, ir kurios daro didelę žalą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, veikimo nuotolį, todėl naikintuvai taps atgrasymo priemone: Rusija „dešimt kartų pagalvos, ką dabar daryti“ prieš siųsdama savo aviaciją į vietas, kuriose yra tokių naikintuvų, sakė K. Michailovas.

 

Kita svarbi F-16 savybė – galimybė labai tiksliai smogti į antžeminius taikinius, naudojant antiradarines raketas ir valdomas bombas. Pastarosios Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms padės sutaupyti tolimojo nuotolio GMLRS raketų iš HIMARS sistemų, pridūrė K. Michailovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)

Komentarai ()