„Tai bus katastrofa. Jie gali parduoti Ukrainą“. Britų pulkininkas skelbia sensaciją  (70)

Britų pulkininkas Richardas Kempas mano, kad spaudimas Kijevui daryti teritorines nuolaidas būtų palaima Putinui ir katastrofa Aljansui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, kad NATO prarado tikėjimą Ukrainos pergale, o naujausi generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo štabo viršininko Stiano Jenseno pareiškimai dėl Ukrainos teritorinių nuolaidų parodė, kaip Vakarai karą mato realybėje. Tokią nuomonę išsakė britų pulkininkas Richardas Kempas, rašo „The Telegraph“.

„Jenseno komentarai sukėlė pasipiktinimą Ukrainoje, ir tai pagrįsta. Jenssenas vėliau atsiprašė už tai, kaip išreiškė savo nuomonę, bet jos neatsiėmė. Stoltenbergo nuolatinis reikalavimas, kad taikos derybos vyktų Kijevo sąlygomis, neišsklaidė įtarimų, kad Jenssenas parodė, kaip Vakarai tikrai mato karą“, – mano pulkininkas.

Jo nuomone, Amerikos žvalgybos įvertinimas parodė, kad Kijevo kontrpuolimas nepasieks tikslo „perpjauti“ Rusijos sausumos koridorių į Krymą ir, nepaisant atakos, nė viena pusė nepasieks strateginės reikšmės.

„Atsakymas į šią akivaizdžią aklavietę yra ne spausti Ukrainą, kad ji pripažintų Rusijos įvykdytą jos teritorijos aneksiją, o pakeisti faktus vietoje. Tai galima padaryti tik padvigubinant pastangas aprūpinti Kijevą pakankamais koviniais ištekliais, siekiant išstumti Rusiją. Jei ne šiemet, tai kitąmet. Taikos sutartis tokiomis sąlygomis reikštų Rusijos pergalę ir Ukrainos pralaimėjimą. Kaip gali būti teritorijos atidavimas agresoriui?“, – klausia pulkininkas.

 

Jis pridūrė, kad dabar pasaulio bendruomenė stebi Vakarų nesugebėjimą apginti savo principų ir vilkina reikiamos ginkluotės tiekimą Ukrainai.

„O alternatyvus Ukrainos planas įstoti į NATO atsisakius didelių savo suverenios teritorijos dalių yra juokingas. Be kita ko, Putinas nesutiks su jokia NATO plėtra. Bet net jei ir sutiktų, Ukrainai stoti nebūtų prasmės. Aljansas, praradęs savo aktualumą, faktiškai pasiduodantis Rusijai. Nes tai būtų tikroji NATO nesugebėjimo užsitikrinti pranašumo savo sąjungininkei reikšmingiausiame kariniame konflikte Europoje nuo pat jo pradžios prasmė“, – sakė Richardas Kempas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(4)
(80)

Komentarai (70)