„Tai bus katastrofa. Jie gali parduoti Ukrainą“. Britų pulkininkas skelbia sensaciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2023-08-21 20:52
nu blem, tokio gero formato rusijos daužymo nebuvo ir turbūt nebebus per pasaulio istoriją. Duokit jiem ginklų, tegu naikina priešą!
donatasv 2023-08-22 11:20
Kliedesių kratinys. Be vakarų iš Ukrainos jau būtų likus šlapia vieta, o čia teigiama, aljansas prarado aktualumą... Palikt Ukrainai teisę kada tinkamas laikas derėtis dėl teritorijų. Viskas su tuom gerai, tik reikia čia įvertinti, kad šitas momentas neišvengiamas. Rusui pajamos krito išteklių pardavimo srityje bet auga karinė pramonė ir augs kol bus karas ir čia užburtas ratas. Rėžimas vietoje to, kad silptų išlaiko pozicijas, kol Ukraina užsispyrusi bando atkovoti teritorijas, viskas ko reikia nutraukti karinės pramonės poreikį ir rėžimas pats save suplėšys į gabalus. Išvytas iš viso pasaulio su 5 draugais kamputyje vienas ilgai nenusėdėsi. Čia aišku sankcijos jokiu būdu negali būt nutrauktos ir stiprinamos vedant derybas su rusijos kaimynais.
SPeed_FANat1c 2023-08-22 11:33
Tai kituose straipsniuose juk rasonkaip sekmingai dauzo ruskius, tai apie kokias cia nuolaidas kalbam? :)
donatasv 2023-08-22 11:43
Jei parodai mirtis ruskyno orkų tai atrdo linksma ir smagu, bet reik nepamiršt kitos nutylėtos medalio pusės kuri liečia Ukrainą. Kurią visi net ir Ukrainiečiai nutyli.
Benediktas 2023-08-22 12:47
Kare mirsta abi pusės? Rimtai? Tai gal priverskim Ukrainą pasiduoti tada geriau. Ir ruoškimės WW3 - pakariausim patys biškį vėliau. Užteks Ukrainai už mus pliektis. Ai, ne, kaip sakei - Rusija nusilpo, Putinas tuoj numirs ir Trumpo neisrinks - patikesim tavim. Reik atiduot Putinui Dombasa, Luhanska ir Krymą. Tai jei taip nusilpo. Tai gal reikia damušti tiesiog, duoti Ukrainai daugiau ginklų. Jei Rusija tapo tokia silpna? Sugrazint zemes ir priimti Ukrainą į NATO su Krymu. Tegu Putinas u*sikr*sa. Ukrainiečių žūtų mažiau, jei vakarai nepjautų grybo.
donatasv 2023-08-22 13:07
Patikėsim tavim putinas will take over the world. Kada net nepajėgė susitvarkyt su Ukraina. Kliedesių pilnas ir vis dar tiki tuo šūdu? Putinas nusilpo? Pagal tavo ir imortall skaičius jau po vandeniu... skaityt išmok.
Benediktas 2023-08-22 13:16
Tai, kad tu pats - kai reikia sakai, kad Putinui daugiau nieko nereikia, tik Krymo ir bus pūkuotas ir švelnus. O kitais atvejais - Rusijai nebaisios jokios sankcijos, nes ji galinga, tuoj sunaikins Ukraina, geriau vakarams kapituliuoti su pagalba ir atiduoti Ukrainos teritorijas. Tai galinga Rusija ar ne? Jei galinga, tai reikia silpninti toliau, jei silpna, tai tuo labiau reikia damušti režimą. Kam jai reikia atidavinėti Ukrainos teritorijas?
donatasv 2023-08-22 13:35
Ateis Ukraina su vakarietiškais ginklais ir rusas išsilakstys... atėjo ir ką silpna rusija išsilakstė? Suves sankcijas ir rusas bankrutuos, suvedė, bankrutavo silpna rusija? Silpnumas priklauso nuo to su kuom lygini. Jau paaiškinau ankščiau savo supratimą kam reik aukot krymą, užbaikt užburtą ratą. Sėdit skaičiuojat kada silpnas rusas dvės, tiek pinigų neteko šitiek žmonių žuvo jau už kampo ruso mirtis. Taip už kampo jei ignoruoji dalį kuri nepatogi. Duosi stebuklingų ginklų ir rusas dvės... ar duoda kas tų ginklų? Manai kada nors duos tiek kad nudvėstų? Pas rusą baigsis ginklai? Gal kada nors. Aišku baigsis greičiau jei ignoruosim užkeltą gamybą. Rusas turi 140 milijonų žmonių Ukraina turėjo 50 nuo karo pradžios iki dabar kiek liko? 30 gal 35... Bet ignoruojam šitą faktą ukraina gauna stebuklingus ginklus ir jų miršta mažiau... ignoruojam faktą rusas puolė dabar ginasi ir vice versa su Ukraina. Pagal jus Ukraina kariauja ir stiprėja, o rusija tik silpsta... Iš rusijos pabėgo verslas, o į karo draskomą Ukrainą plauke verslas... Rusija neteko 1 proc žmonių, Ukraina 30 proc, bet tai ignoruojam šitą.
Benediktas 2023-08-22 13:47
Ne stebuklingų ginklų reikia, o anksčiau. Esmė, kad vakarai labai vėluoja - duoda rusams įsikasti. Aš dabar labiau ant vakarų pykstu, nes š malą (turi, bet ilgai svarsto), nes su rusais - viskas aišku. Ukrainiečiai žus bet kokiu atveju - mažiau ginklų, ar daugiau. Tik antru atveju mažiau. Niekas jokių teritorijų neatidavinės, nebent anksčiau baigsis jėgos, nes laiku nedavė ginklų.
donatasv 2023-08-22 13:54
Šaukštai po pietų jau įsikasta ir nieko keisto jei pradeda lysti raginimai aukot krymą.
Benediktas 2023-08-22 13:56
Tokius ragintojus siunčiu kuo toliau. Kam jau kam, bet jiems reiktų patylėti. Ką jie padarė, kad to nebūtų? Ir ką dar galima padaryti.
donatasv 2023-08-22 14:37
Ką padarė? Nustojo ignoruot faktus... Baigė elgtis politiškai korektiškai ir pradėjo galvot, o kas toliau? Gal dalei rusas pamokėjo. Bet realybė yra realybė ir ji neatrodo gražiai. Toliau tik ginkluotis iki dantų ir rodyt jėgą idiotams...
immortallt 2023-08-22 15:37
Kodėl "kritikai" įsivaizduoja, kad jei pasakai, kad maskoliai bankrutuos, tai turi įvykti čia ir dabar? Arba kad gaus į miltus, tai vat per dieną, savaitę ar mėnesį tiesiog sumals. Kitaip argumentų neužtenka? Viešai skelbiamas maskolių biudžeto deficitas toks, kad iki metų galo suvalgys savo rezervus. Prieš karą jų visi visi rezervai, įskaitant užsienio valiutą, užtikrinti kurso stabilumui siekė ~600 mlrd. dolerių. NATO šalys užšaldė ir de facto atėmė galimybę naudotis kiek daugiau nei puse šių rezervų, liko 250 mlrd. berods. Pirmų 2023 metų penkių mėnesių deficitas, pagal pačius maskolius, siekia per 40 mlrd. dolerių. Per metus deficitas sieks per 100 mlrd., gali būti 120 mlrd., nes pajamos planavo, kad atsigaus, o realiai vasaros antroje pusėje naftos eksportas jūra - krito, tad deficitas dar augs. 2022 metais, dėl manipuliacijų rinkoje, sugebėjo užlaužti dujų kainas ir patyrė nedidelį deficitą - tik kažkur 40 mlrd. Taigi metų gale teoriškai turėtų turėti kokius 90 mlrd. dolerių. Tik šitie pinigai reikalingi ir užtikrinti galimybę įsigyti užsienio valiutą. Dar įdomus dalykas, kažkur 140 mlrd. iš tų 250 mlrd. yra auksas, kuris įvertintas dabartine kaina. Bandant nusimesti pusę rezervų, aukso kaina kristi gali ir per pusę. Priklausomai, kiek atsiras norinčiųjų pasinaudoti proga ir supirkinės tą auksą. Taip kad be milžiniškų išlaidų nupjovimo pensininkams, viešajam sektoriui, kad realiai padaryti bet kokias importines prekes, net ir iš Kinijos, eiliniam neįkandamomis - ne kažkokia fantazija, o netolima ateitis. Dabar ši problema maskuojama 20+ metų kauptais rezervais, kurių neliks per 2 metus. Kas dėl Ukrainos nuostolių, normalu, kad puolant nuostoliai būtų 7-10x didesni. Jei tikėti Ukrainos oficialiais pareiškimais, tai nuostoliai už maskolių, net ir puolant, yra mažesni kartais. O netikėti nėra pagrįstų priežasčių, nes skelbtus skaičius palyginus su NATO patikrintais (keletą mėnesių vėliau), reikšmingų nesutapimų nėra, t.y. galima paklaida 30-50% ribose, bet kaip ir patys NATO šaltiniai pripažįsta, kai kas galėjo būti sunaikinta ir jie nefiksuoja, nes nepakankamai įrodymų, t.y. jų fiksuojami skaičiai yra mažesni, nei reali žala maskoliams. P.S. nubraukus visas kitas išlaidas apskritai, pradedant pensijomis, viešojo sektoriaus algomis, kelių/tiltų priežiūra, statybomis ir palikus tik karines išlaidas ir jėgos struktūras, jie vis tiek gal ant nulio išlips, jei pavyks vietinėms jėgoms struktūroms nuinfliuoti algas ir jie liks ištikimi. Ir auganti karo pramonė yra ne pajamos, o išlaidos. Auga kad didinti gamybos kiekius, ir didelė dalis augimo grįsta medžiagų ir komponentų importu iš užsienio, daugiausia Kinijos ir Indijos. Trūkstant užsienio valiutos kaip importuosi?
donatasv 2023-08-22 17:38
Valgo jie deficitą, čia iš kur statistiką ištrauki? eit patikrint ką oficiali vakarų statistika sako? Jau turėjo nebeskraidyt lėktuvai, raketos baigtis dar praitais metais... tankus iš griovių traukė ir paminklus nukėlinėjo... visa analogų neturinti technika subyrėjo napasiekus fronto... kiek dar pasakų pasaulyje gyvensi?
Myslius 2023-08-22 23:00
Tai iki metu galo ar per 2 metus? Neapsisprendi? Na yra tas deficitas, pas juos labai jau skola maza kad problema butu, pasiskolins jie, arba is savo centrinio banko arba is Kinijos ar Indijos. Kaip manai ka daro valstybes karo metu? Na taip, eina i skola. Vokieciai ejo i skola, Prancuzai, Iraq'as. Visi taip. Beda tik ta kad labai jau daug jie gali eit i ta skola. Per daug atspari ta Rusija, nei viena kita valstybe to nesugebetu. Tik pagalvok, valstybes skola padides 3% gdp per metus, vajei vajei, bankrotas, o kaip Lietuvoj? Mes lietuviai visai rezervu jokiu neturim, bet krizes isgyvenam. Snekant apie tai mums reiketu kelt rezervus mazdaug 2x, kad krizes geriau valdyt butu, o ne kriziu metu skolintis brangiai
immortallt 2023-08-23 08:08
O tai raketų paleidimai nesumažėję nuo pernai metų? Ar lėktuvų antskrydžių nesumažėję? Ar veržiasi į priekį maskoliai ir teritorijas užiminėja? Ar nesubyrėjo krūva technikos? Kur dingo 80km konvojus? Čia pačių maskolių skaičiai apie deficitą, rezervus ir aukso rezervus, jei tikėti, kad jie neišpūsti, tokie kaip Ukrainiečių nuostoliai (sunaikinta daugiau himarsų, nei yra gavę ar egzsituoja iš viso turbūt, antra galingiausia armija ir t.t.). Myslius, antri metai karo eina. Iki karo pradžios buvo kaupiami rezervai. Šių metų pabaiga/kitų pradžia - bus du metai. Kuri tau vieta neaiški? Ir kas skolins maskoliams? Iš savo centrinio banko jie skolintis gali rubliais, ne užsienio valiuta. Nes tie 800 mlrd. įtraukia centrinio banko rezervus valiutos stabilumui. Jei skolinsis rubliais, tai reiškia neribotą spausdinimą = hyperinfliaciją = jokio importo padidėjimo. Kad eiti į skolą, turi turėti kas tau skolina. Kas skolins maskoliams? Kas skolina narkomanui, kuris nori kilogramą kokso nusipirkti, o pajamų nebeturi? Nebent oficialiai parduos dalį žemių, na kaip Aliaską pardavė JAV, bet skolinti įprasta tvarka niekas jiems neskolins, nes neturi galimybių atiduoti. Ir 3% BVP deficitas, tik pamiršti, kad jų biudžetas yra ~15% BVP, t.y. skola sudarys ~20% biudžeto. Čia jei maskoliai pagaliau neišpučia savo skaičių. Nu kaip tikėti vaiku, kuris šešioliktą kartą šaukia "vilkas", o jokio vilko nėra. Ir maskoliai ne krizę išgyvena, o savo sukelto karo pasekmes. Net kinai ir tie, jei skolins, tai mainais už kažką, nes tie paskolinti pinigai bus nurašyti. Visi puikiai supranta, kad maskoliai geriausiu atveju nemokės reparacijų, tikėtina, kad mokės bent kažkokias, o tada bet koks skolų grąžinimas tampa iliuzija. Bet tikėk savosiomis iliuzijomis ir apsimesk, kad narkomanui ant kokso paskolinti yra gera investicija ir eilė norinčių paskolinti atsiras.
Myslius 2023-08-23 09:38
Kad butu hiperinfliacija turi buti: 1) exportas mazesnis uz importa 2) dideti uzsienio skola 3) biudzeto deficitas buti 50%+ Kazkaip rusai nei vieno nei kito neturi. Tu supranti kad visos valstybes skolinasi is centrinio banko, bet tai nereiskia kad ivyks hiperinfliacija. Negali normaliai parasyt - rusas, o ne narkomanas ir maskolis? Ar jau emocijos taip smegenis spaudzia? Gal emocijos ir logika uzspaude ar manai realiai vertini situacija? Buvo ekspertu daug: Ukraina pralaimes per 3 dienas, Europieciai susals, rusai pralaimes, rusai subankrutuos. Realybe tokia kad neivyko nieko. Tu supranti kad visur tie 15%, ir Lietuvoj ir kitur. Ka tu turi omeny "pamirsti"?
Dannas3 2023-08-23 09:56
Immortal " jei tiketi ukrainieciu pateiktais skaiciais..." Ne, netiketi.Nustok kliedet siuo atveju pagaliau. Karo propagandos taisykle, jau tukstancius metu. Ispusk prieso praradimus ir sumazink savo.
Myslius 2023-08-23 09:59
Jei nori nugalet priesa tai pradek blaiviai mastyt apie jo galimybes.
Benediktas 2023-08-23 10:20
Pritariu, Vakarai neįvertina normaliai, ką reiškia šitas karas. Kai kas vis dar galvoja, kad čia tik tarp Ukrainos ir Rusijos. Vakarai, turi užsidėti tikslą, kad Ukraina turi laimėti. Tada ir ginklus anksčiau ir daugiau duos ir sankcijas rimčiau kontroliuos.