Kodėl būtent dabar? Tinkamas laikas Prigožino pašalinimui buvo svarbus (Video)  ()

Jei Jevgenijus Prigožinas, „Wagner“ lyderis, buvo nužudytas, kodėl būtent dabar? Juk po maišto praėjo beveik du mėnesiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-23 Kodėl būtent dabar? Tinkamas laikas Prigožino pašalinimui buvo svarbus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svarbiausios žinios trumpai iš eilės:

Panašu, kad daugėja įrodymų, kad Jevgenijus Prigožinas visgi žuvo. Taip skelbia „Wagner“ kanalai ir žiniasklaida, kuri turi kontaktų šioje privačioje karinėje bendrovėje. Ten buvo keli aukšto rango „Wagner“ žmonės. Aišku, visa tai dar gali būti apgaulė, bet jei tai tiesa ir jei Prigožino lėktuvas tikrai buvo numuštas tyčia, kodėl būtent dabar?

„Wagner“ maištas birželio 24 dieną nepasiekė Maskvos. Gali būti, kad realistiškai jie to ir nesitikėjo. Tačiau „Wagner“ nužygiavo pakankamai toli, kad pažeistų Putino reputaciją. Dar blogiau Kremliui buvo supratimas, kad niekas „Wagner“ nestabdė, krūtine nedengė Putino garbės. Rostove prie Dono žmonės fotografavosi su „Wagner“ kariais, keli kariniai daliniai buvo užleisti be kovos. „Wagner“ tada numušė vieną lėktuvą ir net šešis sraigtasparnius. Bausmė už tai? Keistas ištrėmimas į Baltarusiją, kur „Wagner“ gavo darbo ir Lukašenkos pagyras. Iš naujų bazių „Wagner“ ėmė žvalgytis naujų kontraktų Afrikoje, iš kurios Prigožinas šiandien ir grįžinėjo į Rusiją. Kitaip tariant, realios bausmės iki šiol nebuvo.

 

Taigi, gali būti, kad Prigožinas šiandien sulaukė savo bausmės už maištą. Ir dabar tam buvo tinkamas metas, nes:

  • didelė dalis „Wagner“ dalinių buvo išformuoti, įtraukiant karius į reguliarias pajėgas, arba nuginkluoti, todėl pakartotinio maišto grėsmė dabar yra mažesnė nei prieš mėnesį ar pusantro;
  • išlikusios „Wagner“ pajėgos yra išsklaidytos - kas Afrikoje, kas Baltarusijoje, kas, tikėtina, Rusijoje. Toks išsisklaidymas taip pat sumažina Putinui pavojingo atsako į Prigožino pašalinimą riziką;
  • laikui bėgant Prigožinas vėl gali ieškoti posto valdžioje ar imti kelti klausimus apie gynybos ministro Sergejaus Šoigu ir Generalinio štabo viršiniko Valerijaus Gerasimovo atsakomybę. Putinui geriau tų klausimų nesulaukti;
  • praėjus porai mėnesių nuo maišto ir „Wagner“ atsiradus naujų darbų, Prigožinas, tikėtina, atsipalaidavo, todėl nebebuvo toks atsargus ir galėjo būti lengvai pašalintas, meluojant, kad įvyko nelaimingas atsitikimas.

 

Kitaip tariant, dabar, kai „Wagner“ galia yra stipriai sumažinta ir išsklaidyta, Putinas galėjo nubausti Prigožiną nesibaimindamas, kad grupė surengs dar didesnį sukilimą. Ilgesnis laukimas būtų sustiprinęs Prigožiną ir „Wagner“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: