Galinga staigmena rusams. „Šluoja viską. Smogia 1000 km.“ Ukraina skelbia apie visiškai slaptą ginklą „Marička“ (Video)  ()

Krymo tiltas ir Rusijos karinis jūrų laivynas gali ruoštis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis ukrainiečių povandeninis dronas „Marička“ atliko pirmuosius bandymus, jo taktinės ir techninės charakteristikos vis dar laikomos paslaptyje.

Dar rugpjūčio pradžioje internete pasirodė žinia, kad platforma „AMMO.UKRAINA“ pradeda naujo povandeninio bepiločio drono, kuris gali būti naudojamas prieš tiltus, laivus, pakrančių įtvirtinimus ir priešo povandeninius laivus, gamybos darbus.

Rugpjūčio 22 d., socialiniuose tinkluose pasirodė pirmieji vaizdai, kuriuose užfiksuotas drono bandymo vandenyje momentas, pranešė kanalas „Ukraina 365“.

 

Prie „Maričkos“ dirbo ne tik mokslininkų grupė, bet ir karo ekspertai ir net analitikai. Pagrindinis tikslas – sukurti naują projektą „Povandeninių dronų armija“.

„Marička“ taktinės ir techninės charakteristikos vis dar laikomos paslaptyje. Žinoma, kad jo ilgis yra 6 metrai, o plotis – vienas. Nuotolis – iki tūkstančio kilometrų. Pagrindinis drono privalumas – labai mažas triukšmo lygis, gebėjimas apeiti priešo radioelektroninės kovos sistemas ir sprogstamoji galia. Gali būti, kad jis veikia naudodamas elektros varomąją jėgą. Taip pat iš pliusų, kad jis gali kurį laiką „pasislėpti“ po vandeniu ir pagal operatoriaus signalą vėl „pabusti“ ir pradėti judėti į taikinį.

 

Projekto autoriai teigia, kad netrukus visas Rusijos Juodosios jūros laivynas išplauks į Kaspijos jūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(1)
(139)

Komentarai ()