„Rusų lakūnas suprato nuo pat pradžių...“ Grandiozinė GUR operacija „Tinicia“ (Foto)  ()

Pasak Artemo Ševčenkos, rusų lakūnas nuo pat pradžių suprato šio karo nusikalstamumą, todėl sutiko padėti. Pasiruošimas skrydžiui truko apie pusę metų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-25 „Rusų lakūnas suprato nuo pat pradžių...“ Grandiozinė GUR operacija „Tinicia“ (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė nauji kadrai, kaip Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) kariai užima Rusijos sraigtasparnį Mi-8. Juos rugpjūčio 24 d. savo „Facebook“ puslapyje paskelbė žurnalistas Artemas Ševčenka.

Pasak jo, vienas iš paskelbtose nuotraukose esančių pareigūnų tarnauja GUR, jis buvo unikalios, pastaruosius pusmetį trukusios operacijos organizatorius ir vykdytojas.

Rugpjūčio 9 d. į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją išskrido sraigtasparnis Mi-8 AMTŠ.

„Jo įgulos vadas, jaunas karininkas, nuo pat pradžių suprato savo Rusijos sukelto karo nusikalstamumą ir neteisingumą, patikėjo mūsų karo žvalgais ir sėkmingai nuskrido į gėrio, šviesos ir teisingumo pusę“, – rašoma pranešime.

 

GUR atliekama operacija vadinama „Tinicia“ ir ji panaši į operaciją „Deimanas“, kurią Izraelio „Mossad“ atliko 1966 metais. Tada pilotas iš Irako buvo įtikintas pavogti moderniausio tipo lėktuvą, kuris tuo metu buvo SSRS – MiG-21.

Rugsėjo 3 dieną Artemas Ševčenka žada daugiau papasakoti apie tikrąjį rusų lakūną dokumentiniame filme apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų lakūnus. Bus ir kitų, tragiškesnių istorijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()