Tai bent dovana! Turkija įspūdingai pasveikino Ukrainą Nepriklausomybės dienos proga  ()

„Baykar Makina“ padovanojo vieną iš legendinių bepiločių orlaivių, jau padėjusių Ukrainos kariuomenei kovoje su Rusija, smogiant iš didelio aukščio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baykar Makina“  savotiškai pasveikino Ukrainą Nepriklausomybės dienos proga. Garsųjį atakos droną „Bayraktar TB2“ ukrainiečiai gavo iš gamintojo dovanų, praneša Ukrainos vyriausioji žvalgybos valdyba.

Tai ne pirma tokia turkų draugų dovana. Visų pirma, sausio 25 d. „Baykar Makina“ taip pat perdavė du „Bayraktar TB2“ dronus Ukrainos gynybos ministerijai. Ukrainos žvalgybos pareigūnai išreiškė nuoširdžią padėką Turkijos draugams ir partneriams, kurie ir toliau padeda Ukrainai šiais sunkiais laikais.

„Geriausia dovana šventės proga – naujas ginklas, padėsiantis sunaikinti priešą ir apginti mūsų laisvę bei nepriklausomybę“, – pažymėjo GUR.

„Bayraktar TB2“ pirmą kartą pakilo į orą 2014 m., o Turkijos ginkluotosiose pajėgose pradėjo tarnybą 2015 m. Nuo tada jis buvo eksportuojamas į keletą šalių, įskaitant Ukrainą, Azerbaidžaną ir Katarą.

Tai vidutinio aukščio, ilgo nuotolio (MALE) dronas. Jis gali išbūti ore iki 24 valandų ir iki 8,2 km aukštyje. Valdymo nuotolis siekia iki 150 km. „Bayraktar TB2“ yra aprūpintas įvairiomis ginklų sistemomis, įskaitant „Roketsan“ MAM-L ir MAM-C oras-žemė valdomas raketas ir MAM-L sklandančias bombas.

 

Ukrainoje „Bayraktar TB2“ buvo naudojamas smogti Rusijos kariams nuo pat invazijos pradžios. Jis suvaidino svarbų vaidmenį naikinant rusų įrangą ir ginklus, taip pat žeminant rusų karių moralę.

„Bayraktar TB2“ yra vienas sėkmingiausių dronų pasaulyje. Jis pademonstravo aukštą kovinių operacijų efektyvumą ir tapo vienu iš Ukrainos pasipriešinimo Rusijos agresijai simbolių.

Pagrindinės „Bayraktar TB2“ charakteristikos:

  •      ilgis - 6,5 m;
  •      sparnų plotis - 12 m;
  •      didžiausias kilimo svoris - 650 kg;
  •      maksimalus greitis – 222 km/h;
  •      skrydžio trukmė - 24 valandos;
  •      skrydžio aukštis - iki 8,2 km;
  •      valdymo nuotolis - iki 150 km;
  •     naudingoji apkrova - iki 150 kg (55 kg - optoelektroninė žvalgybos ir taikinių žymėjimo sistema, 95 kg - kovinė);
  •     kaina: apie 69 milijonus dolerių už kompleksą, susidedantį iš 6 dronų, 2 valdymo stočių, 200 vnt. amunicijos ir pagalbinės įrangos.

 

Šiuo metu pasaulyje yra daugiau nei 500 „Bayraktar TB2“. Dronai tapo legendiniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(0)
(122)

Komentarai ()