„Mes pradedame“. Ką Ukraina darys su Krymu  ()

Buvusio SBU karininko Ivano Stupako teigimu, karo laivai, lėktuvai ir Rusijos tiekimo laivai bus patrauklūs Ukrainos specialiųjų pajėgų taikiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotas Krymas dabar negali būti vadinamas saugia vieta. Taip „Newsweek“ sakė Ivanas Stupakas, buvęs Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnas, o dabar Ukrainos parlamento Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto patarėjas.

Anot jo, praėjusi savaitė buvo „nuostabi“. Kalbame apie smūgius Rusijos ginklų kompleksams netoli Sevastopolio. Daugelis Rusijos ginkluotųjų pajėgų sistemų yra sutelktos Tarchankuto kyšulyje, kuris yra natūrali Sevastopolio įlankos gynybinė pozicija ir Rusijos Juodosios jūros laivyno būstinė.

Stupakas sakė, kad kyšulyje yra daugybė skirtingų radarų sistemų, taip pat didelio nuotolio, vidutinio nuotolio priešlėktuvinės sistemos, tokios kaip S-400 ir S-300. Jis pažymėjo, kad ši sritis yra „labai stipri“ vieta Rusijos ginkluotosioms pajėgoms, todėl Ukrainos specialiosioms pajėgoms labai sunku vykdyti operacijas prie Sevastopolio.

 

„Manau, kad nuo vakar iki šiandien mūsų specialiosios pajėgos turi daugiau galimybių vykdyti sėkmingesnes operacijas Sevastopolio uoste“, – sakė Stupakas.

Jis teigė, kad karo laivai, lėktuvai ir Rusijos tiekimo laivai būtų patrauklūs Ukrainos specialiųjų pajėgų taikiniai.

„Mes tik pradedame. Viskas dar laukia“, - sakė Stupakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()