Internetas ūžia. Ką daro Ukrainos kariai su JAV kasetine amunicija. Tai beprotiška! (Video)  (4)

Internete plinta įdomus video.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiški kasetiniai šaudmenys yra „idealūs donorai“ kuriant savadarbius bepiločių orlaivių sviedinius. Apie tai praneša „The War Zone“.

Kai kurie kasetiniai šaudmenys, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos gauna iš JAV, yra išardomi siekiant pagerinti mažų dronų sviedinių efektyvumą. Tiesą sakant, kariai kuria savadarbius kasetinius šaudmenis, skirtus numesti iš dronų. Pažymima, kad gaminys itin efektyvus, kaip ir pats 155 mm kasetinis sviedinys.

Neseniai socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai su kampiniu šlifuokliu tiesiogine prasme perpjovė artilerijos sviedinį M483A1. Šaudmenyse yra DPICM dvigubos paskirties šaudmenys. Tikriausiai vaizdo įraše matomi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 92-osios mechanizuotosios brigados kovotojai.

 

Kariškiai nupjovė 155 mm sviedinio priekį ir pašalino atskirus M42 ir M46 šaudmenis. Kiekvienas toks sviedinys turi 88 šaudmenis. Toliau kariškiai tvirtina detonatorių prie šaudmenų. Detonatorius įjungiamas impulsu, kad būtų pradėtas sprogstamasis pagrindinio užtaiso veikimas.

Autoriai pažymi, kad vienintelė problema tokiuose procesuose yra saugumas, nes pavojinga pjauti artilerijos sviedinius su kampiniu šlifuokliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(0)
(129)

Komentarai (4)