[ŽT] Tai bent kalba. Rusijos pergalė Ukrainoje? JAV viceprezidentas tiesiog nokautavo oponentą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-08-28 14:40
Tai nebūtina duoti naujausią techniką. Galima duoti seniausią. Patrankas visokias, džipus. Himars - ukrainiečiai jau ivaldę ir turi, bet nedaug. Atidirbę metodiką, kaip šaudyti. Į tuos pačius Himars galima pakrauti atacms. Jie nenori eskaluoti situaciją, bet kai pradeda iš visų kampų dėl to lysti marginalai, tai aiškus signalas, kad duoda ginklų per mažai. Norisi tiketi, kad didins ginklų tiekimą. Tiesiog tokia strategija.
kukulis4 2023-08-28 14:44
Net jeigu kazkokiu stebuklingu budu susitvarkytu savo ekonomika, lieka technology gap'as. Jau dabar geriausia, ka gali, tai i "savo gamybos" drona imontuot nikon fotoaparata. Realiai savarankiskai ruskiai negali pagamint to, ka vakarai masiniu budu gamino pries 10-15 metu. Anksciau galejo nusipirkt, o dabar net ir nusipirkt nelabai gaunasi. Turint omeny kad pasaulis, visgi, pakankamai sparciai elektrifikuojasi, tai ir naftos pinigai pamazu uzsiraukineja. Zinoma, kokia Indija ta rusiska nafta pirko ir pirks dar ilgai, bet Indija nera vakarai, ar juolabiau, visas pasaulis. Benediktai - del per letos vakaru paramos ginklais galima bumbet daznai ir daug, bet siek tiek objektyvumo irgi nepakenks: - ginkluotes kiekiai nera neriboti, tenka planuot tiekima is rezervu, ju atstatymus, tiekima tiesiai is gamybos, etc... - yra ginkluotes, kuria galima perduot ir ji bus naudojama efektyviai be didesniu mokymu, bet yra ginkluotes, kurios efektyvus panaudojimas neimanomas, jei nemoki ta ginkluote naudotis. Mes girdim apie apmokymus naudotis tankais, dabar jau ir lektuvais, mums atrodo, kad viskas prasidejo per velai, kad ukrainieciai galejo buti mokomi pilotuot vakaru lektuvus nuo day1, bet mes nezinom, ir galbut nesuzinosim, ar is tiesu taip ir nebuvo. Galbut tik dabar, kai jau realios lektuvu perdavvimo datos yra 'ant nosies', mes pradedam girdet kazka konkretaus, ko anksciau negirdejom. - Ukraina, kaip tauta, savo mentalitetu yra labiau rusiska negu vakarietiska. O is to seka tam tikri negeri dalykai - vagystes, korupcija, etc - tiekiant ginklus, labai svarbu, kad kuo maziau tu ginklu atsirastu netinkamose rankose, ir ta reikia kazkaip sukontroliuot. Sekanciame dideliame kariniame konflikte tikrai pamatysim kinietiskus javelin'us, bet butu geriau, kad nepamatytume kinietisku himars'u, patriotu, ir pan. - Galiausiai, letas ir metodiskas rusijos dusinimas irgi yra taktika, ir jeigu neatsizvelgt i tai, kad tokia taktika kainuoja Ukrainieciu gyvybes, ta taktika butu visai nebloga.
immortallt 2023-08-28 16:42
Taip, technology gap'as milžiniškas, bet ir dabar kariauja su technika, kuriai 50+ metų. Kas dėl elektrifikacijos, vyksta labai sparčiai, ir spartėja. Ir Indija ar Kinija elektrifikuosis taip pat greitai, jei ne greičiau, nei vakarai. Kinija jau dabar sparčiau elektrifikuojasi. Ir elektrifikuosis ne ant iškastinio kuro, nes reikia statyti elektrines dabar, o ant atsinaujinančios, nes jinai pigesnė jau dabar. Ir elektrifikacija įsibėgėja labai sparčiai, gamybos didinimas 70-100% per metus išlaiko tempus. Pernai pagaminta 10 mln. įkraunamų (ir plug-in hibridai). Šiek tiek išpučia skaičių elektrinių, bet šitie plug'inai dažnai nuvažiuoja ir 80% visų kilometrų elektra, tai kuro kainoms poveikis vis tiek milžiniškas. Pasaulyje per metus viso pagaminama 62 mln. lengvųjų automobilių ir 85 mln. kelių transporto priemonių. Tokiais tempais po ~5 metų beveik visi automobiliai bus bent jau įkraunami hibridai (realiai turbūt prireiks 8 metų, nes tikri elektromobiliai pradės sparčiai valgyti hibridų dalį), ir tada reikės fūras perimti. Kai jau naujų automobilių rinkos 80% bus EV, tai realiai kasmet apie 5% naftos vartojimas kris. Kodėl net 5%? Nes naujus automobilius ir dar elektromobilius pirma skuba pirkti tie, kurie daugiau važinėjasi, nes daugiau sutaupai. Optimistiškai galima tikėtis, kad maskoliams sankcijos galėtų būti panaikintos po kokių 5 metų. Tai jau tada naftos kainos bus su visam pasikeitusios. Saudo arabai gali bandyti visus nudusinti, nes jų naftos gavybos savikaina yra mažiausia. Jei tinkamai tvarkysimes su maskoliais, nepamatysime veikme kinietiškos įrangos. Kinai priklausomi nuo tarptautinės prekybos ne ką mažiau, nei šalys kurios su kinais prekiauja. Kinai neišgauna visų žaliavų, nepasigamina visko, kaip daug kas bando įtikinti.
kukulis4 2023-08-28 16:48
Del Indijos gebejimo elektrifikuotis taip pat sparciai kaip Kinijos as biski abejoju, na bet galbut. Mums tik geriau. O del kinieciu prekybos tai jo - prekiaus arba su rusija arba su vakarais. Nebus taip abejose vartu pusese vienu metu sedes...
immortallt 2023-08-29 08:09
kukulis4, žiūrint kaip pažiūrėsi. Jei pakeisti esamus pajėgumus elektra - vargu. Kodėl? Todėl, kad jie yra prie dugno su energijos vartojimu iš viso. Tiesiog sparčiai didės AEI dalis, nors iškastinio kuro energijos absoliutus kiekis liks toks pat. Iš esmės vyks tas pats, kas vyko Japonijoje po karo, kai neliko infrastruktūros ir išvystė bevieles technologijas, ar Lietuvoje, kai iš po sovietų turėjome tik prastą varį (lyginant su vakarais), ir tai mažai ištampytą, tai šokome anksti ant šviesolaidžio ir turime plačiausią tinklą per gyventojų kiekį, turbūt pasaulyje. Taip ir visos šalys, kuriose elektros per gyventoją suvartojama mažai, šoks iškart ant AEI, dinaminio vartojimo, kokioje Afrikoje, kur daugelis šalių iš vis elektros neturi iki pusės gyventojų, tai ir mikrotinklai. Ir ne dėl to, kad jie pažangūs bus, o dėl to, kad tai pigiau.
Myslius 2023-08-29 10:30
Idomi naujiena bet t.lt neraso, as paminesiu: Nigeris praso Prancuzu isvykti ambasadai is salies. Kas vyksta Nigery? Neseniai Nigery ivyko militaristinis perversmas. Militaristinis lyderis, Abdourahamane Tchiani, paeme valdzia, ir isrinkta prezidenta pasodino. Dabar militaristinis lyderis praso prancuzu isvykti ir nutraukti ambasados veikla. Prancuzai atsisako. Idomus kabliukas tame kad diktatorius yra palaikomas Rusijos. Ir Rusija naudoja soc. tinklus ir "troliu fermas" kad pasiektu savo tiksla. Google: "Russia uses social media channels to exploit Niger coup" Po Prigozino mirties sumazejo troliu fermu aktyvumas Niger'io klausimu. Kitas dalykas kad Niger'is eksportuoja savo uranium'a tik Prancuzijai, rusai turi nora silpninti Europos energetika ir siaip itaka Afrikoje. Ne tik Ukrainoj karas vyksta. Na ir dar, ECOWAS (vakaru Afrikos valstybiu blokas) uzdejo Nigeriui sankcijas, ir paskelbe ultimatuma diktatoriui, grasindami ivesti savo kariuomene. Siaip mano nuomone NATO reiktu pasikonsultuoti su ECOWAS ir jei jie sutinka tai ivesti NATO kariuomene ir atstatyti demokratija Nigeryje. Reikia ne tik uz Ukraina kovoti, reikia ir uz Afrika.
donatasv 2023-08-29 12:42
Kariniais veiksmais padaryti žalą pakankamai sudėtingas ir brangus procesas, negana to gali gaut atgal, o turint tokią ilgą sieną su nato tai atrodytų visiškai durnas ir neapgalvotas veiksmas. Žalos jie gali padaryt ir dabar pakankamai pigiai, greitai ir paprastai bet labai daug. Pakeisk elektros tinklų sinchronizavimo sinusoidę ir turėsi fejerverkų tiek, kad maža nepasirodys. Latviams ir estams čia reik galvas kapot už stabdį.
Myslius 2023-08-30 13:29
Gabonas krenta. Dar vienas military diktatorius ateina i valdzia. https://www.youtube.com/watch?v=a3lG4dnV7Fw Kas po velniu siuo metu atsakingas uz Amerikos geopolitikos vykdyma? Hellooooo, anybody home?
Benediktas 2023-08-30 13:32
Džiaukis, Amerika praranda įtaką - kaip tu ir nori. Bent jau Afrikoje. Tik nesuprantu, kad iš to gero žmonėms - tiek Afrikoje, tiek kitur. Gal gali paaiškinti?
Myslius 2023-08-30 13:45
Kas tau sake kad as noriu? Mastymas toks siauras? As sakau kad tai vyksta o ne kad noriu, jausk skirtuma, atsibodo jau man tau aiskint.
Benediktas 2023-08-30 13:48
O kaip tau pačiam atrodo tada? Gerai čia ar blogai? Tavo manymu?
Myslius 2023-08-30 14:00
Jau sakiau: "sunku vertinti". Sunku (neimanoma) numatyti kaip keisis geopolitika ilguoju laikotarpiu. Gerai kam? Amerikai - blogai Europai - blogai Rusams - gerai, Kinams - gerai, Afrikieciams - ? Tai gerai cia ar blogai bendrai paemus? Ir kaip bus po sakykim 30 metu? Pats atsakyk i si klausima
immortallt 2023-08-30 14:02
Tau neaišku afrikiečiams geriau su maskoliais, kinais ar vakarų pasauliu?
Myslius 2023-08-30 14:30
Na taip, nera aisku. Jei rusai ir kinai ten bispridielus darys tai atsisuks afrikieciai pries rusus ir kinus? Gerai cia ar blogai? Jie tikisi is ju jog pakels ju ekonomikas, jei jie ten prades investuot nes tai vienintele iseitis tai afrikieciams gerai cia ar blogai? Ar demokratija salyse kuriose gdp per capita 1k gerai ar blogai? Isdestyk geopolitikos ir ekonomikos vystymasi ateinancius sakykim 30 metu ir dabar man pasakyk bus gerai ar blogai? Afrikieciams. Ismok rusus rusais vadint, litovce
Benediktas 2023-08-30 15:22
Kai maskoliai, okupantai, *mikiai ir **derai sumokės reparacijas ir gailėsis, to ką padarė, tada galima bus vadinti rusais. O dabar tik - klozetų vagys.
immortallt 2023-08-30 15:30
Atsisuks prieš juos... Jau būna per vėlu atsisukti. Pasižiūrėk jau ką gero kinai ar maskoliai nuveikė Afrikoje. Nė viena šalis, kur per pasodintus autokratus arba supirkę visą infrastrutūrą vietinius sužlugdė ir iš esmės įsteigė kolonijas, kuriose dirba kinai, ir viską išsiveža į Kiniją, nepalikdami nieko vietiniams. Vienintelė išeitis? Gal po 50 metų ir išlips iš prisivirtų bėdų. Dalis ir Lietuvoje nori taip susisaistyti su kinais. Žudikus vadinu kaip noriu. Tave jaudina kaip maskoliai vadinami? Pats gal vienas iš maskolių ir palaikai genocidą, remi finansiškai visą šitą karą? Rusai yra tie, kurie nemoka jokių mokesčių maskolių rėžimui, jiems nedirba ir smerkia karą. Likę yra maskoliai. Iš esmės gyvenantys rusijos teritorijoje visi ir yra maskoliai, labai maža dalis realiai ten eina prieš rėžimą. Net jei tyliai nepalaiko, bet toliau dirba darbus, moka mokesčius, jie finansuoja visą žudymo aparatą ir įgalina veikti. Deja niekada ir negaus maskoliai tokio atpildo, kokį turėtų gauti. O pasiteisinimai kaip bijo kalėjimo yra tik pasiteisinimai. Rėžimas be žmonių palaikymo yra niekas. Per milijonas snukių surinkta karui, norėtų, tai nužygiuotų į maskvą. Po galais, tų snukių tėvai nueitų iki vietinės valdžios pastatų, išrinktų po plytą kiekvieną viešąjį ir karinį pastatą, ir kiekvieną bent kiek susijusį su rėžimu sudraskyti galėtų. Tiesiog palaiko dauguma tiek, kad jų pačių ar draugų vaikų gyvybės net nerūpi. P.S. klozetas svarbiau nei sužeistas ar net negyvas bendražygis - viską pasako, žmogiškumo nerasta ir net gyvuliais vadinti negali.