„Ukraina ant didelės sėkmės slenksčio. Tai svarbiau net už Tokmaką!“ Gali būti didžiulė pergalė  (3)

Ukrainos gynybos pajėgos yra ant didelės strateginės sėkmės slenksčio per vasaros kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol Kremlius pasakoja pasakas apie „užspringusį“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomąjį puolimą, Pietų fronte susidarė labai nemaloni Rusijos armijai situacija. Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra ant labai rimtos ir netgi strateginės sėkmės slenksčio.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje kalbėjo Rusijos istorikas, karo stebėtojas Dmitrijus Černyševskis.

Dabar netoli Rabotynės kaimo Zaporižios fronte Ukrainos ginkluotosios pajėgos šturmuoja vietovę, kurioje susiliejo dvi Rusijos gynybos linijos. O viena jų – pagrindinė – jau pralaužta, ką neseniai patvirtino amerikiečių generolas Markas Milley.

Kai tik Ukrainos ginkluotosios pajėgos prasiskverbs į Verbovę, bus galima įsitikinti Rusijos gynybos rezervinės linijos proveržį, o tai rusams bus katastrofa.

„Iki Tokmako liko apie 20 km, bet man atrodo, kad tai dėmesio nukreipimas. Pagrindinis smūgis, žinoma, yra Verbovė. Tai yra esminis dalykas. Ją išlaisvinus Ukrainos ginkluotosios pajėgos įveiktų antrąją gynybos liniją. Tai atveria operatyvinę erdvę“, – sakė Černyševskis.

Kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pateks į operatyvinę erdvę, RF ginkluotosioms pajėgoms reikės labai rimtų rezervų, kad jas sulaikytų. Tačiau tai nepavyks, – patikino ekspertas.

„Rusijos armija negali ten perkelti strateginių rezervų, nes visas pietinės grupės aprūpinimas kabo ant dviejų geležinkelio linijų: iš Rostovo, ir per Krymą. Abi yra veikiamos didžiulio Ukrainos tolimojo ginklo poveikio ir negali susitvarkyti net su esama apkrova“ , – sakė Černyševskis.

 

Anot jo, rusai dabar veržiasi Kupjansko kryptimi, bandydami atitraukti dalį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų iš Pietų fronto. Rusijos Federacijai ten nelabai sekėsi. Tačiau net ir pasisekus kažkokią sėkmę šioje srityje rusai atsiduria strateginėje aklavietėje. Tačiau ukrainiečių situacija yra visiškai kitokia, pastebėjo istorikas.

„Proveržis į Azovo jūrą ir patekimas į Krymą sudarys sąlygas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms visiškai laimėti kare“, - sakė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(6)
(164)

Komentarai (3)