[ŽT] Nuo paleidimo iki sprogimo. Unikalūs „Lancet“ darbo ciklo kadrai (Video)  ()

Dronai „Lancet“ ir „Orlan“ paleidžiami katapulta ir papildo vienas kitą ieškodami taikinių Ukrainoje ir juos atakuodami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete, „AiTelly“ kanale „YouTube“, pasirodė vaizdo įrašas, paaiškinantis kaip kovinis rusiškas dronas „Lancet“ dirba kartu su žvalgybiniu bepiločiu „Orlan“. „Lancet“ yra dronas-savižudis. Jis neria link taikinio ir gali sunaikinti ir šarvuotas mašinas. Ukrainos gynėjai kovoja su „Lancet“ dronais, bet nuo jų ir kenčia. Jie yra greiti, sunkiai laiku pastebimi ir labai pavojingi. Ypač dėl to, kad dirba kartu su „Orlan“ dronais, kurie teikia žvalgybos informaciją.

Kad „Lancet“ dronas pasiektų taikinį, reikia atlikti šiuos veiksmus:

  • du kariai, naudodami katapultą, paleidžia žvalgybinį droną „Orlan“;
  • dronas „Orlan“ stebi ir atrenka taikinius;
  • karys išskleidžia „Lancet“ sparnus ir paleidžia jį katapultą;
  • „Orlan“ valdymo sistema perduoda taikinio koordinates „Lancet“;
  • „Lancet“ persijungia į elektro-optinę valdymo sistemą;
  • „Lancet“ pataiko į taikinį ir, rusų sėkmės atveju, pramuša mašinos šarvus.

„Lancet“ gali sunaikinti ir tanką, jei tik sėkmingai pataiko.

„Lancet-3“ yra didžiausias šio tipo modelis. Blogiausia tai, kad „Lancet“ yra gana pigus būdas naikinti šarvuotąją techniką - toks dronas kainuoja 20-40 tūkstančių dolerių. Galbūt tai atrodo kaip didelė pinigų suma, bet prieštankinės raketos dažnai yra daug brangesnės. Be to, „Lancet“ naikina milijonus kainuojančius tankus. Rusija gali per gana trumpą laiką pasigaminti labai daug „Lancet“ dronų.

 

„Lancet“ ilgis - apie 1,65 m. Jis paleidžiama pneumatine katapulta, įprastai jį valdo dviejų žmonių komanda. Pats dronas sveria apie 12 kilogramų ir gali nulėkti 40 km. Įveikiamas nedidelis atstumas, bet „Lancet“ pats neieško taikinių, todėl to pakanka.

(9)
(15)
(-6)

Komentarai ()