[ŽT] Apsisprendė. Rusija uždraudė „Barbę“ ir „Openheimerį“. Priežastis „užmušanti“  ()

Šių metų filmai „Barbė“ ir „Openheimeris“ kino teatruose buvo rodomi vienu metu ir abu buvo neįtikėtinai populiarūs, nors ir labai skirtingi. Ir abu buvo uždrausti Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Barbė“ - tai rožinė komedija su ryškiomis feminizmo temomis. „Openheimeris“ - istorinė biografinė drama apie amerikiečių fiziko teoretiko, atominės bombos tėvo Roberto Openhaimerio karjerą. Du labai skirtingi filmai, bet nė vienas į Rusiją nesiveržė. O kam? Tegul Rusija savų pramogų susiranda. Vakarų kompanijos nebenori būti susijusios su Rusija ir į tą rinką nebesižvalgo.

Tačiau, kaip praneša „Politico“, Rusijos parlamento vicepirmininkas Vladislavas Davankovas raštu kreipėsi į Kultūros ministeriją, prašydamas pradėti bandomąją programą, pagal kurią Rusijos kino teatrai galėtų rodyti populiarius naujus filmus, įskaitant „Barbę“ ir „Openheimerį“, net jei studijos atsisakė jiems išduoti licenciją. Kitaip tariant, Davankovas  ragina piratauti. Viešai ir valstybiniu mastu.

Rusijos kultūros viceministras Andrejus Malyševas visgi atmetė tokį prašymą, bet ne dėl pagarbos autorinėms teisėms. „Manome, kad filmai, kuriuos pasiūlėte žiūrėti mūsų šalies piliečiams – „Barbė“ ir „Openheimeris“ – neatitinka valstybės vadovo iškeltų tikslų ir uždavinių išsaugoti ir stiprinti tradicines rusų dvasines ir moralines vertybes“, – sakė jis.

 

Taigi, net ir piratiniai filmai Rusijos kino teatrų nepasieks, nes jie nepritinka Rusijos visuomenės valdymo kultūrai. Tiesa, kino teatrai kenčia - kol politikai giriasi, kad Rusijoje filmuojama daugiau filmų, rusai į kiną beveik nebevaikšto. Žiūri piratinius filmus namuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(6)
(15)

Komentarai ()