„Mūsų priklausomybė nuo Rusijos buvo strateginė klaida.“ Netikėta žinia. Nuo Maskvos bėga sąjungininkas  ()

„Saugumo srityje būti priklausomam nuo vieno centro yra strateginė klaida.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos saugumo priklausomybė nuo vieno centro, kuris buvo Rusija, pasirodė esąs strateginė klaida. Tai pareiškė Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas interviu „La Repubblica“, informuoja Censor.NET, remdamasis „Evropeijskaja pravda“.

Armėnijos saugumo architektūra, įskaitant ginklų ir šaudmenų įsigijimo sritį, 99,999% buvo susijusi su Rusija. Tačiau šiandien, kai Rusijai reikia ginklų ir amunicijos, aišku, kad net ir norėdama Rusijos Federacija negalėtų patenkinti Armėnijos poreikių saugumo srityje.

Šis pavyzdys turėtų mums parodyti, kad saugumo srityje būti priklausomam nuo vieno centro yra strateginė klaida. Ir tik po to, kai paragavome karčių šios klaidos vaisių, labai nedrąsiai bandome diversifikuoti savo saugumo politiką“, – sakė Pašinianas.

Pašinianas taip pat pareiškė, kad anksčiau „mes matėme situacijų, kai Rusijos Federacija tiesiog pasitraukė ir paliko Pietų Kaukazą per vieną dieną, mėnesį ar metus“.

Pasak premjero, Rusijos partneriai Armėnijos pusei sako, kad Vakarų šalys bendradarbiauja su Armėnija ir verčia šalies vyriausybę imtis priemonių išstumti Rusiją iš regiono.

 

„Tačiau kalbėdami su partneriais rusais kartais išsakome savo nuomonę ir vertinimą, kad, priešingai, matome, kad pati Rusija palieka regioną dėl žingsnių, kurių imasi ar nesiima. Dėl kokių priežasčių, mes nežinome. Mes galime komentuoti, bet negalime tvirtinti“, – sakė Pašinianas.

Anot jo, vyksta procesai, keliantys minčių, kad „gali pasikartoti tas pats scenarijus, kad vieną dieną mes tiesiog pabusime ir pamatysime, kad Rusijos čia nėra“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()