Galinga operacija „Zylė“. Ką paskelbė Rusijos pilotas, pabėgęs į Ukrainą su Mi-8 (Video)  ()

Ukrainos žvalgyba paskelbė dokumentinį filmą „Numušti Rusijos pilotai“, kuriame pasakojama, kaip rusų pilotas sraigtasparniu Mi-8AMTŠ skrido į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-04 Galinga operacija „Zylė“. Ką paskelbė Rusijos pilotas, pabėgęs į Ukrainą su Mi-8 (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinė žvalgyba surengė specialiąją operaciją „Zylė“.

28 metų Rusijos kapitonas Maksimas Kuzminovas buvo sraigtasparnių vadas, tarnavo 319-ajame atskirame Rusijos armijos aviacijos sraigtasparnių pulke. Filme jis papasakojo operacijos detales.

„Susisiekiau su Ukrainos žvalgybos atstovais, paaiškinau savo situaciją. Man buvo pasiūlytos saugumo garantijos, nauji dokumentai, piniginė kompensacija, atlygis. Aptarėme smulkmenas ir pradėjome tiesiogiai planuoti mano skrydį“, – pasakoja Kuzminovas.

Pasak jo, karinė žvalgyba sugebėjo organizuoti saugų koridorių. „Supratau, kad esu netoli sienos, tai yra perdaviau savo buvimo vietą. [...] Skridau itin mažame aukštyje radijo tylos režimu. Niekas nežinojo, ką darau. Matyt, 3-4 dienas niekas nesuprato“, – pridūrė pilotas.

Kuzminovas sakė taip pasielgęs, nes nepritaria agresyviam karui ir nenori dalyvauti karo nusikaltimuose.

 

„Tai, kas dabar vyksta, yra tik Ukrainos žmonių genocidas: ir ukrainiečių, ir rusų. Mano poelgio pagrindas yra neprisidėti prie šių nusikaltimų. Puikiai žinau, kuo tai baigsis: Ukraina tikrai laimės šį karą vien todėl, kad žmonės labai vieningi. Padeda visas pasaulis, nes supranta, kad pirmiausia reikia vertinti žmogaus gyvybę... niekas nenori šio karo“, – pridūrė karininkas.

Tą patį padaryti  jis paragino ir kitus rusų pilotus. „Visai nesigailėsite. Tiesiog atrasite spalvų pasaulį. Ir atsiminkite: tiesiog daug ko nežinai, nematei, kaip gyvena kiti. Kai tikrai kažką atrasi, tavo mąstymas radikaliai pasikeis“, – pasakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(181)
(4)
(177)

Komentarai ()