„60/20/20. Frontas pralaužtas. Prarandame geriausius...“ Šturmo vadas skelbia, kas nutiko  ()

Ukrainos kariai, po kelių savaičių kruopštaus darbo rusų sukurtuose minų laukuose, ryžtingai pralaužė pirmąją Rusijos gynybos liniją Zaporižios fronte ir dabar tikisi greitesnės sėkmės, nes veržiasi per silpnesnę antrąją liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operatyvinės-strateginės karių grupės „Tavria“ vadas Oleksandras Tarnavskis teigia, kad Rusija 60% savo laiko ir resursų skyrė pirmosios gynybos linijos kūrimui ir tik po 20% antrajai ir trečiajai linijai, nes nesitikėjo, kad Ukrainos kariai sugebės prasiveržti. „Dabar esame tarp pirmosios ir antrosios gynybos linijų“, – sakė Tarnavskis.

Jis pažymėjo, kad dabar Ukrainos gynybos pajėgos žengia į abi proveržio puses ir yra įsitvirtinusios per paskutinius mūšius išlaisvintoje teritorijoje. „Puolimo centre baigiame naikinti priešo dalinius, kurie dengia Rusijos kariuomenės išvedimą už antrosios gynybos linijos“, – pridūrė Tarnavskis.

Jis sakė, kad Ukrainos pajėgos kelias savaites buvo įstrigusios didžiuliame minų lauke. Išminuotojai dažnai dirbo eidami pėsčiomis, naikindami vieną miną po kitos. Anot Tarnavskio, Rusijos kariai „tiesiog stovėjo ir laukė Ukrainos kariuomenės“, atakavo ukrainiečių techniką artilerija ir bepiločiais orlaiviais. Tačiau dabar šis barjeras įveiktas, o okupantai priversti griebtis manevrų.

Tarnavskis pabrėžė, kad rusai kaupia rezervus, „tačiau anksčiau ar vėliau jiems pritrūks geriausių karių“. Tada ukrainiečiai veršis dar sparčiau.

Tiesa, Ukrainos pajėgos irgi patiria nuostolių. Tarnavskio teigimu, sužeistųjų evakuacija buvo sudėtinga ir tai taip pat apsunkino Ukrainos karių veržimąsi į priekį. „Kuo arčiau pergalės, tuo sunkiau. Kodėl? Nes, deja, prarandame pačius stipriausius ir geriausius. Taigi dabar turime susikoncentruoti į tam tikras sritis ir tvarkyti reikalus. Kad ir kaip sunku buvo mums visiems“, – sakė jis.

 

„Mano nuomone, rusai tikėjosi, kad ukrainiečiai neperžengs šios gynybos linijos. Jie ruošėsi daugiau nei metus. Kai tik ten atsirasdavo kokia technika, iškart imdavo ją apšaudyti ir naikinti. Todėl išminavimą vykdė tik pėstininkai ir tik naktimis“, – pridūrė jis. Tarnavskis aiškino, kad tarp pirmosios ir antrosios gynybos linijų yra labai didelis skirtumas – antroji linija nėra taip gerai įrengta, todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali naudoti techniką.

(140)
(7)
(133)

Komentarai ()

Susijusios žymos: