[ŽT] Jau greitai! Koks likimas laukia trofėjinio Mi-8  ()

Specialios GUR ir Nacionalinės policijos operacijos dėka pavyko užgrobti vieną iš naujausių sraigtasparnio Mi-8 atnaujinimų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-04 [ŽT] Jau greitai! Koks likimas laukia trofėjinio Mi-8  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkmingos GUR operacijos metu užgrobtas sraigtasparnis Mi-8 AMTŠ. Netrukus trofėjinis sraigtasparnis bus paruoštas Ukrainos pajėgoms.

Operacija „Zylė“ buvo surengta bendrais Krašto policijos Vidaus saugumo departamento ir GUR veiksmais. Jai ruoštasi ištisus mėnesius ir prireikė geriausių abiejų skyrių specialistų įsitraukimo bei maksimalaus slaptumo režimo, nes okupantai imasi precedento neturinčių priemonių, kad aviatoriai nesusidurtų su „nepatikrintais“ asmenimis.

GUR pateikia išsamią informaciją apie operaciją, kurios metu rusų pilotą pavyko atvilioti į Ukrainos pusę. Iš pradžių ekspertai surado pilotą, kuris nepritarė politinės vadovybės veiksmams ir sprendimams dėl plataus masto invazijos. Vėliau jie su juo užmezgė ryšį, vėliau gavo sutikimą bendradarbiauti. Kario šeima buvo atvežta į Ukrainą ir jų saugumas buvo garantuotas. Galiausiai jis ir kiti įgulos nariai išvyko į Ukrainą. Kiti įgulos nariai apie planus nežinojo ir atsisakė pasiduoti. Jie buvo pašalinti, o pilotas dabar yra saugus Ukrainos teritorijoje. Piloto vardas, kaip nurodyta, yra Maksimas Kuzminovas.

 

Dabar naujausios modifikacijos Mi-8 ATMŠ bus naudojamas Ukrainos kariuomenės. Tai viena naujausių Rusijos armijos sraigtasparnio versijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(5)
(50)

Komentarai ()