„Bayraktar“ grįžo į mūšį! Smogia visa jėga. Rusijos laukia siaubingai juodos dienos (Video)  ()

Kariuomenės eksperto teigimu, ginkluotosioms pajėgoms pavyko atitraukti dėmesį ar pataikyti į daugelį oro gynybos sistemų, todėl atėjo laikas garsiesiems „Bayraktarams“ vėl parodyti visą savo galią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos dronai „Bayraktar TB2“, padėję išgelbėti Ukrainą nuo greito Rusijos įsibrovėlių veržimosi, vėl buvo pastebėti mūšio lauke. Ekspertas Davidas Axas rašo apie tai savo straipsnyje „Forbes“ ir teigia, kad jų pasirodymas danguje yra „grėsmingas ženklas Rusijai“.

Davidas Axas primena, kad „Bayraktar TB2“ puikiai veikė pačioje karo pradžioje, kai okupacinės pajėgos buvo per daug ištemptos, o oro gynyba nespėjo jų uždengti. Tada didžiulis kiekis priešo įrangos ir gyvosios jėgos tapo šio turkiško drono grobiu.

Tačiau frontui išsilyginus, o rusams stiprinant oro gynybos sistemas, šiems bepiločiams orlaiviams darėsi vis sunkiau vykdyti savo misijas. Dėl ne per didelio greičio ir mažo skrydžio aukščio jie tapo Rusijos armijos oro gynybos grobiu. Pasak Karinio jūrų laivyno analizės centro analitiko ir dronų eksperto Samuelio Bendetto, pernai Ukraina gavo 50 „Bayraktar“, tačiau iki 2022 metų pabaigos jie praktiškai dingo iš mūšio lauko.

Ekspertas atkreipė dėmesį į keletą pastaruoju metu socialiniame tinkle X (buvęs „Twitter“) pasirodžiusių vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip „Bayraktar TB2“ suseka okupantų krovininį katerį, o po to prieš jį surengiama raketų ataka. Ginkluotosios pajėgos vėl pradėjo naudoti tokius dronus kovose, ir tai rodo, kad ukrainiečiams pavyko atkurti šių dronų skaičių. Be to, šių dronų pasirodymas danguje taip pat rodo Rusijos oro gynybos degradaciją pietų Ukrainoje.

 

„Tai buvo nepigu. „Bayraktar TB2“ su valdymo įranga ir šešiais sklandytuvais gali kainuoti iki 100 milijonų dolerių“, – pastebi ekspertas.

 

Nuo pat kontrpuolimo pradžios birželio 4 d., Ukrainos pajėgos, naudodamos itin tikslią amuniciją – artileriją, bombas, raketas ir bepiločius orlaivius – nuolat kenkia Rusijos oro gynybai šalies pietuose. Vien Pietų fronte ukrainiečiai „išjungė“ mažiausiai 13 priešlėktuvinių raketų paleidimo įrenginių, patvirtino nepriklausomi analitikai. Tokia dinamika, pasak Davido Axo, privertė rusus atšaukti priešlėktuvinę gynybą, o tai leidžia „Bayraktar“ veikti daug laisviau.

„Tikriausiai ateis laikas, kai oro gynybos raketų skėtis subyrės virš ištisų regionų, suteikdamas „Bayraktarams“ dar didesnę laisvę vykdyti savo misijas okupuotose teritorijose ir leis smogti rusų batalionams bei aprūpinimo vilkstinėms“, – pažymi Davidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()