Kontradmirolas pasibaisėjęs, ką daro Ukraina. „JAV niekada to neleistų savo kariuomenei...“  ()

JAV paaiškino, koks gali būti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo lemiamas momentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė toliau vykdo puolimą pietuose ir rytuose. JAV mano, kad aviacija gali tapti Ukrainos kontrpuolimo lūžio tašku.

Atitinkamą nuomonę išreiškė į pensiją išėjęs JAV karinio jūrų laivyno kontradmirolas Markas Montgomery. Paklaustas, kas galėtų būti lūžio taškas Ukrainos kontrpuolimui, jis atsakė, kad „oro pajėgos“, rašo „Golos Ameriki“.

Montgomery paaiškino, kad JAV niekada neleistų savo kariuomenei kariauti ant žemės, nesuteikdamos paramos iš oro.

„Žiūrėkite, JAV niekada neleistų kariuomenei ar jūrų pėstininkams kovoti ant žemės nesuteikus oro paramos arba iš karto po to, kai suteikiama oro viršenybė. Viena pusė nekontroliuoja oro erdvės, nė viena pusė neturi dominavimo ore“, - sakė į pensiją išėjęs JAV karinių jūrų pajėgų kontradmirolas.

Ukraina iš partnerių iš viso gaus apie 60 naikintuvų F-16. Komentuodamas, ar šių naikintuvų pakaks, kad būtų galima pakeisti padėtį mūšio lauke, Montgomeris pažymėjo, kad „tai ilgalaikis, o ne trumpalaikis klausimas“.

 

„Įtariu, kad šiais metais F-16 Ukrainos danguje nepamatysite. Tam reikia daug treniruočių. Prireiks šiek tiek laiko, reikia apmokyti ir mechanikus. Naikintuvus reikia aptarnauti po kiekvienos kovinės misijos, juos aptarnaus Ukrainos mechanikai“, - sakė jis.

Montgomery pabrėžė, kad Ukrainai svarbu apmokyti F-16 mechanikus ir pilotus. Jis mano, kad Ukraina naikintuvus gaus 2024 m. pavasarį arba vasarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(6)
(90)

Komentarai ()