[ŽT] Smūgis Maskvai. KSSO šalis nori suimti Putiną  ()

Armėnijos ir Rusijos santykiai kaista.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva paprašė Jerevano paaiškinimo dėl galimo Romos statuto ratifikavimo Armėnijos parlamente. Apie tai pranešė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“, remdamasis Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstove Marija Zacharova.

Anot jos, Rusija savo politiką kurs remdamasi Armėnijos pusės atsaku. Atkreipkite dėmesį, kad šalys, ratifikavusios Romos statutą, automatiškai privalo vykdyti Hagos Tarptautinio baudžiamojo teismo sprendimus, nurodančius suimti Rusijos diktatorių Vladimirą Putiną už neteisėtą Ukrainos vaikų deportaciją. Armėnijos ministrų kabinetas išsiuntė šalies parlamentui medžiagą, kad būtų patvirtintas Romos statutas kaip galiojantis teisinis dokumentas valstybės teritorijoje.

Taip pat tapo žinoma, kad Jerevanas atšaukė savo nuolatinį atstovą KSSO – karinėje-politinėje organizacijoje, kuriai priklauso Rusija, Armėnija, Baltarusija, Kazachstanas, Kirgizija ir Tadžikistanas, Viktorą Bijagovą. Armėnijos prezidento Vahagno Khachaturiano dekretu jis buvo išsiųstas ambasadoriumi į Nyderlandus, taip pat eis respublikos atstovo pareigas Cheminio ginklo uždraudimo organizacijoje (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons).

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(171)
(2)
(169)

Komentarai ()