Ukrainiečiai sukryžmino seną UAZ su vikšrine važiuokle. Rezultatas stebina (Video)  ()

UAZ-452 - tai senas furgonas, labai plačiai naudotas Sovietų Sąjungoje ir iš jos išsilaisvinusiose šalyse. Kas tik šios mašinos pagrindu nebuvo sukurta - greitosios, krovininiai furgonai, 10 vietų mikroautobusas ir net vilkikas. O dabar ukrainiečiai sukūrė vikšrinę UAZ-452 versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

UAZ-452 (UAZ-3741, UAZ-3909 - jis žymimas daug skirtingų skaičių) gaminamas nuo 1965 metų. Kadangi keliai Sovietų Sąjungoje/Rusijoje visada buvo tragiški, šis keturiais ratais varomas furgonas dažnai tarnavo kaip labai svarbi greitoji. Taip pat ir karinėse pajėgose, kur tokie furgonai naudojami keleiviams ir kroviniams pervežti. Ir dabar „Buchanka“ („Kepalas“) vis dar gaminama - Rusijoje žmonės vis dar perka 2023 metais pagamintus UAZ. Jo kaina - savigarba ir 1 385 000 rublių (vos daugiau nei 13 tūkstančių eurų).

Didžioji pasaulio dalis jau seniai pamiršo apie UAZ-452 egzistavimą, bet jis buvo prisimintas kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą. Laisvojo pasaulio žmonės šiuos furgonus Rusijos pajėgose praminė Skūbi Dū autobusiukais ir manė, kad jie yra labai seni. Dalis jų tikrai yra 30-40 metų senumo, bet dalis yra nauji, net jei atrodo kaip 20 amžiaus vidurio mašinos.

O Ukrainos gynėjai tuos UAZus masiškai naikina iki šiol - atvirųjų šaltinių žvalgybos grupė „Oryx“ suskaičiavo daugiau nei 70 sunaikintų UAZ-452 tipo furgonų ir sunkvežimių. Iš tikrųjų, jų sudegė dar daugiau, bet ši mašina yra visiškai nešarvuota ir dažnai išnyksta be pėdsako.

 

Tiesa, ir Ukrainoje yra nemažai UAZ furgonų, nes jie pigūs. Ir kažkas vieną tokį keleivinį furgoną pavertė vikšriniu. Projektas sukurtas 2014 metų UAZ-3909 pagrindu. Mikroautobusui buvo nupjauta apatinė kėbulo dalis, jis uždėtas ant vikšrinės važiuoklės su torsionine pakaba. Atsarginiai automobilių ratai buvo panaudoti kaip vikšrų ritinėliai. Teigiama, kad naujas UAZ vikšrinis visureigis vairuojamas kaip tankas - stabdant vienos pusės vikšrus. 

 

UAZ vikšrinukas turi 2,5 l benzininį variklį, mechaninę pavarų dėžę. Jis dažytas kamufliažine spalva, bet, tikriausiai, karybai nėra tinkamas. Kaip pastebėjote, tas daiktas parduodamas - kainuoja 5500 dolerių (5095 eurus). Kam nors prie ūkio.

Beje, pagerinto pravažumo UAZ buvo kuriamas ir Sovietų Sąjungoje - eksperimentinis UAZ-452K turėjo net tris varomus tiltus. Tokiame furgone tilpo net 16 keleivių.

(9)
(2)
(7)

Komentarai ()