„Meta visus kibernetinius padalinius.“ Prasidėjo neregėtas mūšis. Smogia elitiniai Ukrainos programišiai  ()

Dėl įsilaužėlių darbo Ukrainos kariuomenė gauna informaciją, kokie ginklai ir kokiame fronto sektoriuje netrukus bus panaudoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina naudoja dirbtinį intelektą, kad analizuotų informaciją iš dronų ir nustatytų karinius taikinius Rusijoje. Tai praneša britų transliuotojų kompanija BBC.

SBU kibernetikos skyriaus vadovas Ilja Vitiukas britų žurnalistams sakė, kad elitinės Ukrainos komandos įsilaužė į kameras Rusijoje ir okupuotoje teritorijoje ir stebi kariuomenės judėjimą. Jie taip pat siunčia bepiločius orlaivius-kamikadzes, kad sunaikintų Rusijos kameras, kurios stebi Ukrainos karius.

Taigi Ukrainos pusė iš anksto gauna išsamią informaciją apie tai, kokią techniką ir ginkluotę rusai ruošiasi panaudoti tam tikroje fronto zonoje. Anot jo, Maskva meta prieš Ukrainą beveik visus savo kibernetinius padalinius, todėl likę Rusijos resursai ir pajėgumai yra menki atakoms prieš Vakarų taikinius.

 

Jei Ukraina kris, šios atakos bus nukreiptos kitur, perspėja Ukrainos ekspertai. Ukrainos žvalgybos tarnybose įsilaužėlių technologijų komandos stengiasi atremti elitinius įsilaužėlius iš Rusijos Federacijos, įsiskverbdamos į Rusijos kompiuterines sistemas ir klausydamos jų telefoninių pokalbių.

Prieš metus Amerikos televizijos kanalas „NBC News“ prabilo apie Ukrainos programišius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()