Netikėti įvykiai. Patruševas oficialiai skelbia „katastrofą“ Rusijai (Video)  (6)

Rusijos žemės ūkio ministras Dmitrijus Patruševas paskelbė apie artėjančią „katastrofą“ šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusiją ištikusi degalų krizė, kaip ir prognozavo ekspertai, ėmė veikti ir kitas sferas. Pirmiausia nukentėjo žemės ūkis: dėl degalų ir tepalų trūkumo nemažai regionų negali vykdyti derliaus nuėmimo.

Patruševas paskelbė apie gresiančią katastrofą ir pasiūlė uždrausti rusiškų naftos produktų eksportą į užsienį, kol padėtis Rusijoje stabilizuosis.

„Turime turėti degalų ir tepalų. Dabar labai glaudžiai bendrausime su Energetikos ministerija, kaip pas mus su naftos perdirbimo įmonėmis. Ir ieškoti reikalingo kiekio kiekvienam regionui, kad viską gautume... Jau dabar turime problemų su prieinamumu; štai dabar sustabdysime derliaus nuėmimo sezoną ir nebepaleisime. Tai bus katastrofa“, - sakė Rusijos ministras.

 

Pažymėtina, kad šiandien nemažai Rusijos regionų jau susidūrė su didžiuliu degalų trūkumu. Vidaus rinkai nepakanka benzino, o ten, kur jo dar yra, kainos sparčiai kyla.

Krizės priežastis – dėl karo ir Vakarų sankcijų išbalansuota visa Rusijos Federacijos energetikos sistema. Rusijos degalų rinka nukentėjo dėl kelių veiksnių: perpildytų mazuto saugyklų Rusijoje, masinių naftos perdirbimo gamyklų remontų rudenį, logistikos geležinkeliu problemų, taip pat dėl susilpnėjusio rublio, kuris paskatino naftos produktų eksportą į užsienį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(192)
(2)
(190)

Komentarai (6)