„Galime prarasti Baltarusiją...“ Lenkijos generolas skelbia didelį pavojų  ()

Ukrainos ir Rusijos karas tai ne vietinis konfliktas, o didelis karas, turintis pasaulinę reikšmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalys privalo dabar imtis daugiau veiksmų, kad nesuteiktų Rusijos okupantams brangaus laiko pasirengti. Tokią nuomonę rugsėjo 7 d. interviu agentūrai „Ukrinform“ išsakė Lenkijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas generolas Raimundas Andrzejczakas.

Pasak jo, šio karo rezultatas turėtų būti vienas – Ukrainos pergalė ir visiškas Rusijos Federacijos pralaimėjimas. Kitas variantas neturėtų būti svarstomas net potencialiai.

Mano nuomone, ES, NATO šalys, visa Vakarų civilizacija gali ir turi padaryti daugiau dėl Ukrainos, kad rusams nebūtų duota laiko. Tai yra susidūrimo, abipusio naikinimo karas. Tai karas dėl išteklių, rusai turi kitokius standartus dėl aukų, dėl rezervistų, dėl eilinių 1960-ųjų tankų, kuriuos siunčia į frontą. Jie korumpuoja visą pasaulį, kad gautų technologijas, kurių jiems trūksta. To negalima lyginti su tuo, ką darome mes“, - sakė lenkų generolas.

Atskirai Raimundas Andrzejczakas priminė pasauliui, kad Ukraina nėra pajėgi kariauti ilgą karą, nes šalis gali neturėti pakankamai žmonių, kad vienu metu galėtų kariauti, o paskui ir atkurti šalį.

 

Beje, pasak generolo, pagal kitokį scenarijų galima prarasti ir Baltarusiją.

„Jei prarasime Ukrainą, įstumsime Baltarusiją į Maskvos rankas. Jei prarasime Ukrainą ir Baltarusiją, prarasime pasitikėjimą savimi kaip Šiaurės Atlanto aljansu ir Vakarų civilizacija. O į visa tai žiūri Kinija. Taigi tai yra globalus reikalas. Karas Ukrainoje yra ne vietinis konfliktas, o svarbiausias karas, kuris yra pasaulinės reikšmės“, - apibendrino Raimundas Andrzejczakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(3)
(133)

Komentarai ()