„Jie superefektyvūs!“ Ukraina skelbia apie monstrinę amuniciją (Video)  ()

JAV Ukrainai ketina perduoti dar vieną kasetinės amunicijos siuntą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The New York Times“ praneša, kad Vašingtonas ketina „artimiausiu metu pristatyti dar daugiau amunicijos“. Žurnalistų kalbinti anonimiškumo pageidavę pareigūnai nurodė, kad naujoje siuntoje bus ir kasetinių sviedinių DPICM. Tai - 155 mm artilerijos sviediniai, suderinami su įprastomis NATO standarto artilerijos sistemomis. Ore kasetinis sviedinys išbarsto daug mažesnių užtaisų, kurie padengia didesnį plotą. Ukrainiečiai yra labai patenkinti anksčiau gautais kasetiniais sviediniais.

Ukrainos gynėjai tvirtina, kad amerikiečių kasetinės amunicijos gavimas turėjo didelės įtakos jų pastangoms išvaduoti okupuotas teritorijas iš rusų nagų. Kasetinės amunicijos efektyvumas ne tik sustiprino moralę, bet ir padėjo palaužti Rusijos gynybines pozicijas šalies pietuose, toliau daryti spaudimą Rusijos pajėgoms rytuose ir užkirsti kelią Rusijos atakoms šiaurės rytuose. Ukrainos gynėjai pabrėžia, kad kasetiniai šaudmenys tapo galingu arsenalo papildymu, ypač dėl to, kad 155 mm artilerijos sviedinių atsargos senka.

Ukrainos kariai teigia, kad kasetiniai sviediniai dažniausiai naudojami atakuojant rusų pėstininkus kai jie yra atvirame lauke. Kasetiniai sviediniai nėra tokie veiksmingi prieš įtvirtintas rusų pozicijas apkasuose, kurie kartu su minomis yra pagrindinė kliūtis kontrpuolimui. Kita vertus, artilerija apskritai veikia gana ribotai prieš apkasus. Tam apkasai kadaise ir buvo sugalvoti, nes balistinę trajektoriją sekantys sviediniai negali pasiekti gerai įrengtos tranšėjos dugno. Šiuo atžvilgiu kasetinė amunicija yra geresnė, nes ore išbarstyti mažieji užtaisai stačiau krenta žemyn ir gali nuriedėti į apkasus, bet tokius sviedinius vis tiek geriau naudoti ten, kur rusai nėra įsikasę.

 

Bet DPICM tinka ne tik pėstininkų naikinimui. JAV pareigūnai pažymi, kad kasetinę amuniciją Ukrainos gynybos pajėgos naudojo prieš Rusijos kariuomenės koncentracijos vietas, artilerijos sistemas, oro gynybos įrenginius, amunicijos sandėlius, radarus ir įvairias mašinas.

(31)
(1)
(30)

Komentarai ()