Žlugusi tauta. Skelbiama, kam pasiruošę rusai, kad baigtų karą  ()

Sociologų teigimu, apie pusė Rusijos Federacijos piliečių pasisako už taikos derybas su Ukraina, tačiau tik 20 % yra pasirengę „nuolaidoms“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma Rusijos Federacijos piliečių nenori atsisakyti okupuotų Ukrainos teritorijų. Tai liudija Rusijos organizacijos „Levada Center“ rugpjūčio mėnesį atliktos sociologinės apklausos rezultatai.

Kaip pastebi sociologai, Rusijos Federacijoje yra daugiau taikos derybų šalininkų nei tų, kurie nori, kad karas tęstųsi. 50 % apklaustų piliečių pasisako už diplomatinį konflikto sprendimą, o 41 % respondentų palaiko karinius veiksmus.

Dažniausia priežastis, dėl kurios pritariama karo pabaigai tarp rusų, buvo didelis aukų skaičius. Antroje vietoje – „karo nuovargis“.

Tuo pačiu metu tik 20 % respondentų mano, kad Rusija turėtų padaryti tam tikrų „nuolaidų“, kad karas būtų baigtas.

 

Tik 25 % apklaustųjų rusų palaiko Rusijos armijos išvedimą iš Ukrainos Luhansko ir Donecko sričių. 32 % respondentų yra pasirengę atsisakyti Zaporižios ir Chersono regionų okupacijos. Ukrainos įstojimą į NATO nepriimtinu laiko 75 %.

Tuo pačiu metu 81 % rusų palaiko apsikeitimą karo belaisviais kaip sąlygą karo užbaigimui, o 55 % mano, kad priimtinas skubus paliaubas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(30)
(-24)

Komentarai ()