[ŽT] „Tą turi padaryti Estija, Lietuva, Latvija, Suomija bei Lenkija.“ Siūlo galingą smūgį Rusijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-09-18 08:44
O kodėl tą ratą turi sukti tik su mumis? O kodėl manai, kad mes galėsime stipriau smogti, jei jie skirs 90% surinktų pinigų, o mes tik 9%, o realiai arčiau 2%.
HardAxe 2023-09-18 10:22
čia gal labiau teorinė diskusija nei reali praktika. dauguma sutaria, kad nestrateginių prekių eksportas į rusiją būtų gerai, bet kaip įgyvendinti kontrolę ir įmonėms tetapti priklausomoms nuo ruso - klausimas atviras ir neišsprendžiamas.
immortallt 2023-09-18 10:52
Jei šiek tiek papildyti, jei gamini ES ir eksportuoji į Lietuvą, tai maskolių biudžetas iš to naudos neturi, pinigus susirenka iš vidinės rinkos. Jei gamini pas maskolius ir parduodi ten ar eksportuoji iš maskolių, tada pinigus uždirbi maskoliams per sumokamus mokesčius, darbo vietas. Jei eksportuoji prekes/produktus kurie gali būti panaudoti kariniais tikslais, pvz. kad ir civiliams skirtus dronus, kuriuos maskoliai pritaiko karinėms reikmėms, tas tada labai blogai. Jei uždarai absoliučiai visą eksportą, tada maskoliai nukentėtų ne finansiškai, bet per tuštesnes lentynas, kuriose pakeistų europines prekes kiniškomis per kurį laiką už panašią kainą, tik ženkliai prastesnės kokybės. Lentynos atrodo pilnos, kainos atrodo nepasikeitė, tik gauni mažiau/prasčiau už tą patį. Aš būčiau ne už uždraudimą, o už didelių prekybos mokesčių įvedimą, t.y. nesvarbu importuoji ar eksportuoji, bet visai prekybai su maskoliais eina koks 100% prekybos mokestis. Surinktus prekybos mokesčius skiri gynybai/ukrainiečių paramai. Bet vykdymas veiklos pas maskolius, kai ten bet kokiam verslui reikia politinio palaiminimo reiškia ne tik kad uždirbi pinigus maskoliams, bet dar ir greičiausiai atidirbi kitaip, t.y. žvalgyba, atstovauji interesus, pinigus skirstai jų juodiems tinklams ir t.t.
donatasv 2023-09-18 11:43
Gal ir sprendimas papildomai apmokestint viską kas eina į rusiją. Tai leistų Ukrainą paremti rusijos pinigais, taipogi išvengtume sumaišties su visokiais tyrimas tas vežė, anas pardavė, apgavo ir panašiai. Dabar pinigai nusėsta ofšoruose dirbančiose įmonėse, kurios veža kontrobandą su papildomais antkainiais. Prakės vistiek pasiekia rusiją, o suvaldyti to neturime galimybės.
donatasv 2023-09-18 12:18
Bet vėlgi čia reiktų skaičiuot jei mokestis bus per didelis ruskiai ir toliau bandys jo išvengti, jei per mažas tai gali per daug kainuoti jį administruot. Čia jau reiktų detalių skaičiavimų ir analizės kiek naudos būtų.
immortallt 2023-09-18 14:37
Tai visada bandys jo išvengti. Administravimas - jau dabar šie mokesčiai taikomi, t.y. muitai.