„Tai beprotiška!” Ukrainos tankistai apšalę. Skelbia „Leopard 2A6“ paslaptį (Video)  (1)

„Leopard 2A6“ yra moderniausias tankas, naudojamas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose ir aktyviai naudojamas mūšio lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„StratCom“ paskelbė interviu su 47-osios atskiros mechanizuotos brigados „Magura“ tankistais, kovojančiais „Leopard 2A6“. Būtent ši brigada šiuo metu vykdo aktyvias puolimo operacijas Zaporižios kryptimi.

Ir pirmas dalykas, kurį pastebi mašinos vadas, yra „Leopard 2A6“ manevringumas, nepaisant to, kad pati mašina sveria 62,3 tonos. Ir tai nenuostabu, nes specifinė šio tanko galia – 1500 arklio galių arba 24 AG/t, o tai gerokai viršija sovietinių mašinų rodiklius.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į „Leopard 2A6“ greitį ir tikslumą. Tuo tarpu „Leopard 2A6“ ginklininkas išsamiau kalbėjo apie ugnies galimybes. Jis pažymėjo, kad tankas turi „tiesiog nuostabią optiką“, leidžiančią aiškiai matyti taikinius 4-5 km atstumu, įskaitant gyvąją jėgą. Taip pat didelę reikšmę turi didelis judėjimo sklandumas ir kokybiškas ginklo stabilizavimas.

„Mes galime važiuoti dideliu 50–60 km/val. greičiu nelygiu reljefu ir galiu nusitaikyti į taikinį“, – sakė vokiečių tanko ginklininkas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tokius dalykus kaip žymiai patogesnė ergonomika dėl didesnių vidinio skyriaus matmenų, taip pat apsaugos lygis, leidžiantis išgyventi. Nes lyginant su sovietiniais tankais, situacija, kai sprogsta visa amunicija, o mašinos ekipažas :išgaruoja“ bokštelį suniokojančiame sprogime, vakarietiškuose tankuose tai neįmanoma.

 

„Leopard 2A6“ ginklininklas patvirtino, kad vakarietiškas mašinas gavo ne patys labiausiai patyrę Ukrainos tankistai.

„Mokėmės pėstininkų mokykloje, atėjo majoras iš vienos tankų brigados ir pasakė, kad reikia tankistų. Išėjo tik du vyrai, pasakė, kad reikia daugiau. Išėjau, bet perspėjau, kad neturiu patirties, bet jie nuramino – treniruosimės. Per pusę metų tarnybos kuopos vadas mums pranešė, kad treniruosimės „Leopard 2“, bet apie juos girdėjome tik per žinias ir nelabai jais tikėjome“, – sakė tankistas.

 

O kai kurias „Leopard 2A6“ kovinio naudojimo ypatybes papasakojo užtaisytojas. Jis pažymėjo, kad dėl matymo prietaisų kokybės pranašumo geriausias laikas naudoti šį aparatą yra naktis ir auštant. Tuo pačiu metu pagrindinė „Leopard 2A6“ užduotis yra remti pėstininkus tiek puolime, tiek gynyboje.

„Leopard 2A6“ yra moderniausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tankas. Pats „Leopard 2A6“ pirmą kartą buvo pademonstruotas tik 2007 m. Vietoj L/44 jame yra naujas ilgesnis 120 mm L/55 pabūklas. O iš „Leopard 2A5“ iš jo buvo perkelta modernizuota ugnies valdymo sistema ir visiškai elektrinės pavaros bei būdingas pleišto formos bokštelio šarvų sutvirtinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(3)
(102)

Komentarai (1)