Atsivers pragaras. Rusija ruošia plataus masto puolimą. Data jau žinoma  ()

Buvusio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo atstovo spaudai Vladyslavo Selezniovo teigimu, šarvuočiams aktyviai dalyvauti kovinėse operacijose laiko liko labai mažai – iki spalio vidurio. Tačiau šiandien niekas negalės visiškai užtikrintai pasakyti, kaip tiksliai vystysis įvykiai fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Vladyslavas Selezniovas rugsėjo 11 d. sakė, kad Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos ruošiasi didelio masto puolimui. Tai rodo priešo pajėgų ir priemonių sutelkimas Kupjansko-Lymano, Bachmuto ir Tokmako kryptimis. Tai jis pasakė išskirtiniame interviu su „Obozrevatel“.

Jo nuomone, Ukrainos kariuomenė būsimo mūšio lauką ruošia naikindama priešo išteklius.

„Šis variantas veikia. Nesant dominavimo ore, tai, ką daro mūsų pilotai, tai, ką daro mūsų ginklininkai, yra tikras stebuklas, žygdarbis“, – pažymėjo ekspertas.

Vladyslavas Selezniovas įvertino Ukrainos puolimo perspektyvas. Jis pažymėjo, kad šiuo klausimu yra per daug kintamųjų, kad būtų galima daryti kokias nors prognozes.

„Vienintelis aiškus supratimas yra dėl oro sąlygų. Rugsėjis ir galbūt pirmoji spalio dekada bus daugiau ar mažiau sausa, o nuo spalio vidurio prasidės rudeniniai lietūs, kurie pavers mūsų laukus ir lauko kelius vientisa pelkė. Tokiomis sąlygomis šarvuočių perkelti bus neįmanoma. Greičiausiai šiuo metu operacija pereis į pozicinio karo fazę“, – sako karo ekspertas.

 

Anot jo, Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos turi gana daug resursų, juos tempia ir ruošiasi puolimui.

„Atkreipkite dėmesį į Kupjansko-Lymano kryptį. Ten sutelktas 25-osios armijos dalinys... Rimta jėgų ir priemonių koncentracija į šiaurę ir pietus nuo Bachmuto. Dvi kovinės priešo oro desanto divizijos, 7-oji ir 76-oji, yra sutelktos Tokmako kryptimi“, – pabrėžė ekspertas.

Jis, remdamasis savo šaltiniais, įvardijo datą, kada Rusijos Federacija gali pradėti didelio masto puolimą: „Mano šaltiniai iš Krymo praneša, kad Sevastopolyje vyksta pokalbis tarp kariškių, kad rugsėjo 26 d. Iki šio laikotarpio bus sudarytas personalas ir rezervai“.

 

Ekspertas pabrėžė, kad karo veiksmai tęsiasi daugiau nei pusantrų metų, o priešas patiria didžiulius nuostolius.

„Nesakyčiau, kad situacija mūšio lauke yra nulemta. Dabartinis karas yra resursų karas. Jo baigtis priklauso tiek nuo okupacinės kariuomenės, tiek nuo Ukrainos gynybos pajėgų resursų galimybių“, – pabrėžė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(13)
(-4)

Komentarai ()