„Jei jie būtų pastatę „lapių duobes“...“ Rusų gynybos linijos. Kas laukia Ukrainos  ()

Karo ekspertas papasakojo apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybos linijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos „iššvaistė“ daug karių pirmajai gynybos linijai, o antrajai gynybos linijai dengti neužtenka pajėgų, dėl to rusai priversti „išmėtyti“ 150 tūkst. savo karių Bachmuto, Kupjansko ir Lymano kryptimis, užuot juos perdislokavę į pietus atremti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą, Ukrainos radijui sakė „Defence Express“ apžvalgininkas Ivanas Kiričevskis.

„Manoma, kad pirmoji priešo gynybos linija yra pati sudėtingiausia – geriausiai pastatyta, ten stovi geriausi kariai. Antroji, trečioji jau pastatytos nekokybiškai. Todėl kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralaužė pirmąją gynybos liniją, tada reikalas jau eisis“, - mano apžvalgininkas.

Pirmoji priešo gynybos linija buvo aprūpinimo linija. Tai buvo 20-30 kilometrų gylio buferis iki rusų įtvirtinimų, pastatytų iš betono. Čia dominavo žemės įtvirtinimai ir chaotiškai išdėstyti minų laukai.

„Minų laukai buvo išdėstyti taip, kad mūsų technika negalėjo laisvai manevruoti, patekdavo į rusų prieštankinių sistemų, artilerijos, „lancetų“ ataką. Be to, ten buvo daug rusų „gyvųjų“ pajėgų. Jei jie būtų išilgai statę „lapių duobes“ – žemines slėptuves, tai jos būtų galėjusios virsti labirintu, galinčiu apimti net vieną kaimą. Vadinasi, kuopa būtų galėjusi judėti labai sudėtingu labirintu ir šturmuodama nedidelius kaimus tiesiog „gerti“ mūsų karių kraują.

 

Antroji linija – tai klasikinis įtvirtinimas iš betoninių ilgalaikių gynybos taškų, įtvirtinimų ir tranšėjų. Jie pastatyti kelių kilometrų gyliu. Taip pat gali būti minų laukų, prieštankinių griovių, „Vagnerio piramidžių“. Už pozicijų gali būti išbetonuotos artilerijos ar tankų pozicijos. Tokias gynybos linijas labai sunku pralaužti klasikine artilerija.

 

Pietuose Rusijos ginkluotosioms pajėgoms būtų tikslingiau mesti užnugario apsaugą. Jei jos tai padarytų, mūsų kariuomenei ten būtų ankšta. Nes ten tiek daug karių laikosi įsikibę į techniką ir inžinerinius įtvirtinimus – tai nėra maloni situacija. Laimei, rusai pasielgė priešingai: didžiąją dalį savo karių ir rezervų jie skyrė būtent šiai pirmajai gynybos linijai palaikyti, kur buvo žemės įtvirtinimai su chaotiškais minų laukais“, - daro išvadą karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(4)
(29)

Komentarai ()