Estijos žvėris. „Type-X“ gavo naują ginkluotę (Video)  ()

Atnaujinta mašina gali paleisti laidinius dronus, kurie ieško priešų tiesiog judėdami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos įmonės „Milrem Robotics“ robotikos ir autonominių sistemų kūrėjas toliau tobulina savo autonominę platformą „Type-X“, derindamas ją su neįprasta „Elistar“ (Prancūzija) nepilotuojama „Quadbox“ sistema. Kaip rašoma UST svetainėje, naujasis gaminys bus pristatytas Londono ginklų parodoje DSEI 2023.

„Type-X“ yra suderinamas su „Quadbox“ – visiškai automatine stebėjimo sistema, kuri per kelias sekundes kariams suteikia vaizdą iš oro. Jį sudaro laidinis taktinis dronas, skirtas žvalgybai, ir ryšių kartotuvas, skirtas pagerinti situacijos suvokimą.

„Type-X“ yra ginkluotas „Konsberg“ vidutinio kalibro kovine galvute „Protektor“, o bokštelį galima modifikuoti, kad atitiktų specifinius skirtingų kovinių vienetų poreikius ir operacines užduotis mūšio lauke.

Karo inžinierių teigimu, „Type-X“ yra neatsiejama mechanizuotų vienetų dalis, galinti užimti pačias pavojingiausias pozicijas ir užtikrinti vienodą ar geresnę ugnies jėgą bei taktinį pritaikymą, palyginti su tradicinėmis pėstininkų kovos mašinomis.

 

Jis buvo sukurtas autonominei navigacijai mūšio lauke su žmogaus valdymo sistema ir dirbtiniu intelektu kaip neatsiejama veikimo algoritmo dalimi. „Type-X“ „Milrem Robotics“ taip pat pristato „Indirect Drive“ funkciją, kuri leidžia nuotoliniu būdu valdyti operacijas esant didesniam greičiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()