Ukrainoje buvo sukurtas unikalus kovinis robotas „Scorpion 2“ – štai ką sugeba šis „piktas mažylis“ (Video)  ()

„Scorpion 2“ yra įrengtas automatinis bokštelis su kulkosvaidžiu arba granatsvaidžiu, kad būtų galima teikti ugnies paramą kuopos ar bataliono lygiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kompanija „Temerland“ sukūrė nepilotuojamą robotą „Scorpion 2“, kurį siūlo panaudoti kariniams ir taikiems tikslams. „Focus“ surinko išsamią informaciją apie šią mašiną.

Neseniai Ukrainos Statistikos ministerija ir Inovacijų plėtros fondas pradėjo projektą „Startup Cabinet“, kurio metu kūrėjai pristato savo technologinius pasiekimus Ministro Pirmininko pavaduotojui Michailui Fedorovui.

Įmonės atstovas parodė „Scorpion 2“ robotą ir apibūdino jį kaip itin tikslią ir daugiafunkcę robotų sistemą. Mašina ant vikšrinės platformos gali būti naudojama išminavimui, krovinių pristatymui, gaisrų gesinimui ir žemės dirbimui žemės ūkio sektoriuje. Vaizdo įraše kūrėjas parodė veikiantį „Skorpion 2“ prototipą, kurio surinkimas kainavo 60 000 USD.

Kas žinoma apie kovinį robotą „Scorpion 2“

„Temerland“ savo svetainėje praneša šiek tiek daugiau informacijos apie robotą. „Scorpion 2“ yra aprūpintas automatiniu bokšteliu su kulkosvaidžiu ar granatsvaidžiu, kad būtų galima teikti ugnies paramą kariams kuopos ar viso bataliono lygiu, taip pat patruliuoti. Keli robotai sudaro ugnies liniją, kad būtų galima efektyviau apginti pozicijas.

 

„Scorpion 2“ gali gabrnti keturis sausumos dronus. Pastarieji yra skirti stebėti ir veikti kaip ryšio stiprintuvai, siekiant padidinti ryšio tarp operatoriaus ir pagrindinės transporto priemonės diapazoną. „Scorpion 2“ yra įrengti specialūs liftai, skirti pagalbiniams robotams iškrauti ir pakelti, valdomi nuotoliniu pulteliu. Be to, viršutinėje platformos dalyje sumontuotas „dronometas“ – 360 laipsnių kampu besisukančio UAV paleidimo priemonė.

Taikos metu „Skorpioną“ siūloma naudoti kaip plūgo traukos platformą nedideliems laukams ir sunkiai pasiekiamiems žemės plotams suarti. Hibridinė pavara leidžia sunaudoti mažiau degalų ir sutaupyti pinigų.

 

Valdymo sistemą sudaro 2 NVIDIA „Jetson“ borto kompiuteriai ir du programuojami valdikliai. Operatorius gali valdyti „Skorpioną“ iki 2 km atstumu per WiFi 5 GHz, gaudamas vaizdus išmaniajame telefone, planšetėje ar nešiojamajame kompiuteryje. Robotas savarankiškai juda sekdamas vadovaujančią transporto priemonę, taip pat seka maršrutą naudodamas GPS.

Roboto „Scorpion 2“ charakteristikos:

  • Elektrinis variklis: 2*5 kW
  • Variklio galia: 20 AG
  • Elektros įtampa: 48 V
  • Akumuliatoriaus talpa: nuo 2 iki 60 Ah
  • Apsaugos laipsnis: IP65
  • Darbinė temperatūra: nuo -25 °C iki +60 °C
  • Platformos svoris: 370 kg
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()