Rusija iš sovietinio T-72 kuria tikrą „pabaisą“. Kas žinoma apie naujausią superginklą  ()

Iš viso „Sturm“ projekte yra keturi nepilotuojamų šarvuočių variantai. Visų pirma, svarstoma galimybė sukurti nepilotuojamą ugnies palaikymo mašiną „Terminatorius“ ir raketų sistemą TOS-1A.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos korporacijos „Uralvagonzavod“ (UVZ) specialistai pradėjo bandyti nepilotuojamą tanką „Sturm“, sukurtą T-72B3 pagrindu ir skirtą dislokuoti Ukrainos fronto linijoje. Kaip pranešė „Army Recognition“ stebėtojai, „kovinio roboto“ projektas UVZ prasidėjo dar prieš visapusišką invaziją, tačiau pastarieji įvykiai, atrodo, paspartino jo pažangą.

Medžiagoje rašoma, kad bandomojoje programoje šaudoma į įvairius taikinius, akcentuojant pagrindinio roboto ginklo – 125 mm pabūklo su sutrumpintu vamzdžiu – panaudojimą.

Kas žinoma apie projektą

Rusijos gynybos ministerijos užsakymu pagamintas tankas „Sturm“ yra paremtas tanko T-14 „Armata“ automatizavimo technologija, kurį taip pat buvo planuota gaminti bepilotėje versijoje. Tačiau vėliau buvo nuspręsta sukurti naują robotų tanką, paremtą senesne, bet ekonomiškai efektyvia T-72B3 platforma.

Nepilotuojamo tanko „Sturm“ projektas apima keturių skirtingų tipų kovines mašinas. Pirmajame variante yra 125 mm patranka su sutrumpintu vamzdžiu, antrasis variantas skirtas montuoti raketas arba raketinį liepsnosvaidį su termobarine galvute „Šmel-M“.

Trečiasis variantas apima ugnies palaikymo transporto priemonės „Terminator“, kurioje sumontuoti du 30 mm pabūklai, pavertimą robotine versija. Ir galiausiai ketvirtasis projektas „Sturm“ numato sukurti nepilotuojamą transporto priemonę, veikiančią kartu su TOS-1A raketų sistema.

 

Pasak Rusijos ekspertų, priklausomai nuo bandymų rezultatų, mašinos parinktys gali būti koreguojamos. Tačiau bet kuriuo atveju daroma prielaida, kad tokios įrangos įvedimas į RF ginkluotąsias pajėgas gali suteikti didelį pranašumą.

Be to, pradėjus naudoti nepilotuojamas transporto priemones, gali būti persvarstyta tankų ir sunkiųjų šarvuočių naudojimo taktika, ypač reaguojant į aktyvius tankų puolimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(21)
(-17)

Komentarai ()