Ginklas, kuris keičia žaidimo taisykles. „Smogė 24 000 km/val. greičiu. Tai sukrėtė JAV“  ()

JAV hipergarsines galimybes tyrinėjo dar septintajame dešimtmetyje, o vėliau šie duomenys buvo aprašyti moksliniuose žurnaluose. Žiniasklaidos teigimu, kinai šiuos duomenis panaudojo savo darbui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2021 metais Kinija paleido hipergarsinę raketą virš Pietų Kinijos jūros. Ji judėjo 24 000 km/val. greičiu. Tai sukrėtė JAV, tačiau šiuo metu ji tokių ginklų neturi. Apie tai praneša „The Wall Street Journal“.

Tada, 2021 m. vasarą, Vašingtonas padarė išvadą, kad Pekinas išbando hipergarsinį ginklą, galintį apeiti daugumą oro gynybos sistemų, ir greičiau nei per valandą pasiekti bet kurį Žemės tašką. Kinija ir Rusijos Federacija yra pasirengusios panaudoti hipergarsinius ginklus, tačiau JAV jų vis dar neturi.

Tačiau dabar JAV aktyviai investuoja į hipergarsinių raketų kūrimą ir į kūrimą įtraukia privatų sektorių. JAV siekia dominavimo pagrindinių karinių technologijų srityje atkūrimo naujoje didžiųjų valstybių konkurencijos eroje.

Pentagono siekis sukurti hipergarsinį ginklą patyrė nesėkmių – nuo ​​nesėkmingų skrydžio bandymų iki aiškaus ir išsamaus ginklo dislokavimo plano nebuvimo. Ir nors rusiški ginklai nėra tokie technologiški kaip kiniški ir yra pagrįsti sovietų raida, jie taip pat kelia nerimą vyriausybės pareigūnams.

Kokie yra hipergarsinių ginklų perėmimo sunkumai?

 

Balistinės raketos gali skristi hipergarsiniu greičiu, tačiau jos seka nuspėjamą skrydžio trajektoriją, todėl jas lengviau perimti. Sparnuotosios raketos, kaip ir amerikiečių „Tomahawk“, gali manevruoti, tačiau dauguma tokių raketų juda lėčiau.

Hipergarsinės raketos derina greitį su galimybe skristi mažame aukštyje ir manevruoti skrydžio metu, todėl jos tampa sudėtingais taikiniais radarams ar palydovams. Dėl to jų beveik neįmanoma perimti esamomis sistemomis.

JAV ir Japonija jau kuria savo sistemas, kad perimtų hipergarsines raketas, tačiau prireiks dar 10 metų, kol jos pradės veikti kariuomenėse.

Kinija naudojo Amerikos tyrimus

 

Leidinys teigia, kad Pekinas paspartino savo pastangas sukurti hipergarsinius ginklus. Jis dažnai naudojo Amerikos tyrimus iš viešųjų mokslo žurnalų. Visų pirma buvo paskelbta informacija apie skaičiavimo hidrodinamiką, kuri padeda imituoti hipergarsinį skrydį.

„Mes iš esmės mokėme pasaulį apie hipergarsinę technologiją“, – sakė aviacijos ir kosmoso analitikas Richardas Hallionas, kuris daugiau nei 50 metų atidžiai stebėjo hipergarsines technologijas.

JAV taip pat dirba su dviem hipergarsinių ginklų programomis – GACM ir ARRW. Teigiama, kad pastaroji buvo sustabdyta dėl nepavykusių bandymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(48)
(-34)

Komentarai ()