Košmaras Rusijoje. Sraigtasparniais ir ginklais puolama naftos kompanija (Video)  ()

Apie 20 žmonių, vadovaujamų dabartinio įmonės vadovo, įsiveržė į teritoriją ir dabar, pasak liudininkų, valdo keletą kuro ir energetikos objektų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-17 Košmaras Rusijoje. Sraigtasparniais ir ginklais puolama naftos kompanija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Irkutsko srityje dešimtys ginkluotų vyrų sraigtasparniais užgrobė naftos įmonę „Dulisma“. Pirmą kartą informacija apie tai pasirodė šeštadienį, rugsėjo 16 d., kai „YouTube“ kanale buvo paskelbtas trumpas vaizdo įrašas su ginkluotais vyrais.

„Irkutskas. Palaikau abi komandas", – toks buvo vaizdo įrašo, kuriame matyti kova tarp žmonių su ginklais, prierašas.

Savo ruožtu Rusijos žiniasklaida apie incidentą parašė tik sekmadienio, rugsėjo 17 d., popietę. „Baza“ paskelbė keletą vaizdo įrašų ir dokumentų.

Žiniasklaidos duomenimis, „Dulisma“ teritorijoje nusileido 23 ginkluotų vyrų desantininkų pajėgos. Jie pasivadino kai kurių privačių saugos įmonių kovotojais. Tuo pat metu desantininkai atidengė ugnį ir visus parvertė veidais ant žemės. Tarp įkaitų buvo ir įmonės apsaugos, ir paprasti darbuotojai. Bendrovės teigimu, vyrai paėmė dokumentus ir faktiškai dabar valdo keletą kuro ir energijos įrenginių.

 

Tuo pat metu, kaip rašo žiniasklaida, kurią žurnalistai gavo iš savų šaltinių, Vidaus reikalų ministerija žino apie ginkluotų vyrų vizitą „Dulisma“. Tačiau darbuotojai kol kas nesikišo.

Be to, SHOT žiniasklaida paskelbė papildomos informacijos apie „Dulisma“ paėmimą. Žurnalistai rašo, kad ginkluotas išpuolis prieš įmonę įvyko rugsėjo pradžioje, o pačių įsibrovėlių buvo 20. Įmonės darbuotojų teigimu, ginkluotiems vyrams vadovavo dabartinis vadovas, kuris dabar esą atstovauja kito savininko interesams.

 

„Baza“ rašo, kad pati įmonė siejama su banko „Jugra“ savininku Aleksejumi Chotinu, kuris yra suimtas byloje dėl turto pasisavinimo.

„Įdomu, kad pernai pagal panašią schemą buvo paimtas kitas tariamas verslininko objektas – bendrovė „Kayum Nafta“, – rašoma žiniasklaidoje.

Savo ruožtu SHOT žurnalistai kalbėjosi su teisėsaugos pareigūnais. Apygardos Vidaus reikalų ministerija jiems pranešė, kad „Dulisima“ teisme yra padalinta tarp dviejų savininkų, kurie negali susitarti, kam priklauso įmonė. Policijos teigimu, buvo kažkoks teismo sprendimas, kurio vykdymui buvo pasitelktos specialiosios pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()