Rusai bus apstulbę. Ukraina sugalvojo dar neregėtą gudrybę su „Leopard“ tankais  (6)

Netikri nuotoliniu būdu valdomi tankai važinės po mūšio lauką ir atitrauks dėmesį nuo tikrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje pradėtas kurti nepilotuojamas vokiečių tanko „Leopard“ modelis, kuris turėtų atitraukti rusų okupantų dėmesį nuo tikros karinės technikos. Apie tai Espresso.TV pasakojo Eduardas Trocenko, „Infocom LTD“ įkūrėjas ir generalinis direktorius.

Anot jo, paprasto sunkvežimio pagrindu jau kuriamas vokiško tanko „autonominis aktyvus maketas“. Iki savaitės pabaigos įmonė turi išlieti metalinius elementus, kurie imituos „Leopardą“. Sunkvežimio ir nuotolinio valdymo sistemos dėka jis savarankiškai judės mūšio lauke.

„Tokio tanko pagrindas bus „Ford“ markės automobilis, modernizuotas su nuotolinio valdymo sistema. Toliau prie automobilio bus tvirtinami atskiri moduliai, kurie automobilį pavers tikroviška tanko kopija“, – sakė Trocenka.

 

Be to, šią „netikrą“ šarvuotą mašiną galima išardyti lauke, sulankstyti į transporto priemonę transportavimui ir gabenti į naują paskirties vietą.

Eduardas Trocenka žurnalistus patikino, kad „Infocom LTD“ netrukus pademonstruos tikrovišką vokiškos mašinos versiją, kuri privers priešą eikvoti laiką, energiją ir amuniciją netikram taikiniui sunaikinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(11)
(126)

Komentarai (6)